Blog
Carpaccio van ossenworst_uitgelicht
12

dec14

Carpaccio van ossenworst
image_pdfimage_print

Kerst staat al weer bijna voor de deur en de meeste mensen beginnen alweer na te denken over wat er dit jaar op tafel komt. De aankomende tijd zal ik met jullie een aantal lekkere gerecht delen, die goed zullen staan op het kerstmenu.

Vandaag trappen we af met een variant op de carpaccio: carpaccio van ossenworst. Veel mensen vinden dit een lekker voorgerecht, maar deze variant is ook echt top! Het is een iets andere smaakcombinatie dan de ‘normale’ carpaccio, maar net zo lekker. Sommige supermarkten verkopen voorgesneden plakjes ossenworst. Mijn ervaring daarmee is echter niet zo goed. Het smaakt toch altijd minder lekker dan wanneer je de worst zelf snijdt, of natuurlijk bij een echte slager zou halen.

Verras je gasten met kerst en zet dit mooie gerechtje op tafel tijdens het diner!

Ingrediënten

  • Ossenworst
  • Oude kaas
  • 2 el mayonaise
  • 1 el mosterd
  • 1 el honing
  • 1 el water
  • 2 el zilveruitjes
  • Rucola

Bereiding

Snijd de ossenworst in plakjes. Leg ze tussen twee laagjes keukenfolie (met wat afstand van elkaar) en druk het plat met een snijplank of pan. Zorg dat de plakjes mooi dun worden. Leg ze op een schaal of bord.

Meng voor het sausje de mayonaise, mosterd, honing en het water door elkaar. Verdeel wat rucola in het middel van de carpaccio. Snijd zilveruitjes door de helft en verdeel de over de carpaccio. Strooi er ook wat snippers (of rasp) oude kaas overheen. Dresseer als laatst de saus eroverheen. Is een paar uur te bewaren in de koelkast, maar laat voor het serveren even op kamertemperatuur komen.

Carpaccio van ossenworst

imagrs

No comments so far!

Leave a Comment

Current month ye@r day *