Blog
Kruidnotencake_uitgelicht
19

nov14

Kruidnotencake
image_pdfimage_print

Sinterklaas is weer in het land! Nu mogen we weer ongegeneerd genieten van al het lekkere snoepgoed. Ik houd erg van stukjes marsepein en chocolaatjes, maar ook gewone kruidnootjes vind ik super lekker. Aangezien het ook wel eens leuk is om zelf wat te bakken, maakte ik deze lekkere kruidnoten cake. Ik deed er stukjes chocolade bij in en speculaaskruiden. Om het af te maken verdeelde ik nog fijngehakte kruidnoten over de bovenkant van de cake. En zeg nou zelf: dit is toch ontzettend leuk om op tafel te zetten op pakjesavond!

Ingrediënten

  • 200 g boter
  • 200 g zelfrijzend bakmeel
  • 200 g suiker
  • 4 eieren
  • 2 tl speculaaskruiden
  • Snufje zout
  • 150 g kruidnoten
  • 70-80 g chocolade(letter)

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een cakevorm in en bekleed hem eventueel met een stukje bakpapier. Zorg dat de ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Doe de boter en suiker in een mengkom en mix tot een romig mengsel. Voeg dan de eieren één voor één toe tot ze allemaal goed zijn opgenomen. Voeg rustig het zelfrijzend bakmeel, zout en speculaaskruiden toe en blijf mixen tot het een glad beslag is.

Hak de chocolade in kleine stukjes en voeg dit samen met ongeveer 2/3 van de kruidnoten toe aan het beslag. Roer het goed door en verdeel het over de cakevorm. Hak de overige kruidnoten in stukjes en strooi het over de bovenkant van de cake.

Zet de vorm in de oven en bak in 60 minuten gaar. Als een satéprikker schoon uit de cake komt is het gaar.

Kruidnotencake

imagrs

1 Comments

Manon

november 30 2014 Beantwoorden

Dit klinkt héél erg lekker! :)

Leave a Comment

Current month ye@r day *