Blog
Cupcake_duivel_uitgelicht
25

okt14

Chocolade chili cupcakes
image_pdfimage_print

Halloween staat weer voor de deur! Als je net als ik regelmatig Pinterest afstruint naar leuke ideeën, heb je vast ook wel allerlei grappige (maar ook hele vieze) Halloween snacks voorbij zien komen. Zo zag ik ook een afbeelding van deze duivelse cupcakes. Ik vond ze er super leuk uitzien en maakte heerlijke chocolade cakejes, die ik op dezelfde manier versierde.

Mijn chocoladecakejes hebben wel een duivels tintje door de chili die erin verwerkt zit. Het is niet heel heftig, maar tijdens het eten krijg je af en toe ineens een kick, heel lekker! Samen met de kaneel zijn het lekkere spicy cupcakes voor een leuk avondje griezelen.

Ingrediënten voor 12 cupcakes

 • 125 g boter
 • 125 g zelfrijzend bakmeel
 • 125 g suiker
 • 2 eieren
 • 3 el melk
 • 100 g chocolade (melk of puur)
 • 3 el cacaopoeder
 • 1 tl chilipoeder
 • 1 tl kaneel
 • Topping:
 • 150 g roomkaas
 • 100 g zachte boter
 • 100 g poedersuiker
 • Zakje vanillesuiker
 • ½ tl kaneel
 • Evt. zwart fondant

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de chocolade in kleine blokjes. Zorg ervoor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Doe de boter in een beslagkom en voeg al mixend de suiker beetje bij beetje toe. Mix dit tot het een romig, luchtig geheel is. Voeg nu één voor één de eieren toe en mix ook deze tussendoor goed door het beslag. Voeg het zelfrijzend bakmeel, chilipoeder, cacaopoeder en de kaneel toe en voeg als laatst een beetje melk toe. Meng het geheel en paar minuten tot het een glad beslag is.

Doe de cupcakevormpjes in de bakvorm en vul ze tot ongeveer 2/3 met het mengsel. Bak in 20-23 minuten af in de voorverwarmde oven.

Maak nu de topping voor de cakejes. Doe de zachte boter in de keukenmachine en laat luchtig draaien. Voeg nu rustig de poedersuiker toe. Als laatst klopt je de roomkaas er nog luchtig doorheen samen met de kaneel en vanillesuiker. Laat doordraaien tot het een glad luchtig geheel is. Doe het in een spuitzak.

Als de cupcakes zijn afgekoeld spuit je een mooie toef bovenop de cakejes. Wil je net zulke leuke duiveltjes maken? Rol dan langwerpige rolletjes van zwarte fondant en maak er een puntje aan. Buig ze tot hoorntjes en steek ze in de topping!

Cupcake_duivel_800x600

imagrs

No comments so far!

Leave a Comment

Current month ye@r day *