Blog
Aardappelpuree uit de oven_uitgelicht2
22

okt14

Aardappelpuree uit de oven
image_pdfimage_print

Bij het lezen van de titel van dit recept zul je misschien denken: tja, gewoon aardappelpuree, wat is daar bijzonder aan? Maar geloof me, dit moet je proberen. Ik was erg nieuwsgierig wat er zou gebeuren toen ik dit recept las. In principe maak je gewoon een basic aardappelpuree en deze stop je in de oven. De smaak is echter super lekker. De puree wordt heel erg fluffy en je wilt gelijk meer. Heerlijk comfort food dat je gewoon eens moet proberen!

Ingrediënten

  • 750 g kruimige aardappels
  • 50 g crème fraîche
  • 50 g boter
  • Grof zout en peper

Bereiding

Schil de aardappels en snijd ze in stukken. Kook ze 20 minuten in gezouten water tot ze helemaal gaar zijn. Verwarm de oven voor op 200°C. Giet de aardappels af en maak er puree van. Dit kan met een puree stamper of roerzeef. Zorg ervoor dat het lekker glad wordt. Roer de crème fraîche erdoor en ¾ van de boter. Breng goed op smaak met peper en zout.

Schep de puree in een ovenschaal en verdeel de resterende boter in stukjes erover. Bestrooi met een beetje peper en lekker wat grof gemalen zout. Bak de puree 35 minuten af in de oven.

Aardappelpuree uit de oven
Bron: Slowcooking van Elle Eten

imagrs

No comments so far!

Leave a Comment

Current month ye@r day *