Blog
Kip mango pappadums_uitgelicht
02

okt14

200 Exotische Afslankrecepten + pappadums met kip en mango
image_pdfimage_print

Als er iets is waarvan ik overtuigd ben is het dat afvallen wel leuk moet blijven. Wanneer je tijdens je dieet allerlei dingen eet die je eigenlijk niet zo lekker vindt, zul je veel sneller terugvallen en tussendoor toch even dat ene lekkere gaan eten. Dat in tegenstelling tot wanneer je gewoon gezonde, maar wel lekkere, dingen eet. Elk dieet is dan veel gemakkelijker vol te houden.

Zo dacht Suzanne van der Linden ook toen ze dit e-book schreef. Daarbij geeft dit boek ook een grotere diversiteit aan gerechten dan de meeste dieetboeken. In dit boek wordt de focus niet gelegd op het aantal calorieën per gerecht, maar meer op de gezonde en lekkere producten. De recepten zijn echter wel echt slank doordat ze weinig koolhydraten bevatten, weinig verzadigde vetten, weinig calorieën en veel vitaminen en mineralen.

De recepten zijn ingedeeld op de verschillende werelddelen en daaronder de verschillende landen. Als ik het boek zo doorkijk staan er veel recepten in die ik eens zou willen proberen.

Ik maakte zelf al 2 recepten uit dit kookboek en beide vielen goed in de smaak! Als eerste maakte ik de Braziliaanse Stroganoff en later de Kip-mango pappadums. Deze laatste was echt heerlijk en zal ik hier met jullie delen. Wil je meer van deze lekkere recepten of het e-book aanschaffen? Kijk dan hier: Leukafvallen.nl

Ingrediënten voor 2 personen

  • 2-4 grote pappadums (of meerdere kleine)
  • 200 g kipfilet
  • 1 el tandoori currypasta
  • ½ mango
  • ½ komkommer
  • ½ rode ui
  • 1 el gehakte koriander
  • 2 tl citroensap
  • 50 ml yoghurt
  • 1 klein teentje knoflook

Bereiding

Snijd de kipfilet in stukjes en meng met de currypasta. Verwarm een beetje olie in een koekenpan en bak de hierin ongeveer 5 minuten tot de kip gaar is.

Snijd de mango en komkommer in blokjes en snipper de rode ui. Meng dit door elkaar met de koriander, ½ tl citroensap en wat zout en peper. Meng in een andere kom de yoghurt met de fijngehakte knoflook, de rest van het citroensap en ook wat peper en zout.

Bereid de pappadums volgens de aanwijzing op de verpakking. Leg de pappadums op een schaal, verdeel de kipfilet erover en daaroverheen wat van de mangosalsa. Maak af met een beetje yoghurtsaus.

In het kookboek wordt er ook nog wat verse munt aan de yoghurt toegevoegd. Ik had dit niet in huis, dus heb ik het weggelaten. Als je het lekker vindt kun je dit dus ook nog toevoegen.

Kookboek2
Bron: 200 Exotische Afslankrecepten door Suzanne van der Linden en Daniel Mulder
http://www.leukafvallen.nl

imagrs

No comments so far!

Leave a Comment

Current month ye@r day *