Blog
Strawberry cheesecake ijsjes_uitgelicht
26

aug14

Strawberry cheesecake ijsjes
image_pdfimage_print

Volgens het weerbericht gaat het morgen mooi weer worden! Dat werd ook wel eens tijd na deze herfstachtige augustus. Het enige wat je met dit weer wilt doen is lekker onder een dekentje op de bank warme chocolademelk drinken. Maar aangezien morgen toch de zon gaat schijnen, dit verkoelende recept. Maak deze lekkere ijsjes straks en geniet er morgen gelijk van!

Ik zag het idee voor deze ijsjes voorbij komen en ik maakte ze een aantal weken geleden op een warme dag. Ze zijn super lekker romig en dat in combinatie met het koeklaagje. Wie houdt er nou niet van de smaak van aardbeien taart!

Ingrediënten

  • 250 g aardbeien
  • 100 g roomkaas
  • 80 ml melk
  • 80 ml yoghurt
  • 2 el poedersuiker
  • 50 g biscuitjes
  • 3 el gesmolten boter

Bereiding

Maal de biscuitjes tot kruimels en meng de gesmolten boter er goed doorheen. Zet even opzij tot gebruik. Doe alle overige ingrediënten in een keukenmachine en mix tot het goed gemengd is.

Verdeel het mengsel gelijkmatig over de ijsvormpjes. Ik kon er 8 vormpjes mee vullen afhankelijk van de grootte van je vorm. Laat een centimeter aan de bovenkant vrij voor de koeklaag. Verdeel de koekkruimels over de vormpjes en druk voorzichtig aan. Doe de stokjes erin en zet een paar uur (minstens 4) in de vriezer tot ze goed bevroren zijn.

Strawberry cheesecake ijsjes

imagrs

No comments so far!

Leave a Comment

Current month ye@r day *