Blog
Zoete aardappelpuree_uitgelicht
31

jul14

Zoete aardappelpuree met geitenkaas
image_pdfimage_print

Een aantal weken geleden ontving ik een super leuk pakket met geitenkaas van Bettinehoeve. Hierin zaten meerdere soorten geitenkaas voor mij om uit te proberen. Laat ik nou net gek zijn op geitenkaas! Heerlijk op een meergranenbroodje met een beetje honing en noten, of door een lekkere salade. Ik kreeg onder andere twee bakjes geitenkaas spread naturel en kruiden, welke het ook erg goed doen op een toastje op stokbroodje bij de borrel.

Bettine-naturel-125-gram-UP-2012Bettinehoeve is begonnen als ambachtelijke geitenkaasmakerij en uitgegroeid tot professioneel productiebedrijf. De producten van Bettinehoeve liggen in de schappen van diverse supermarkten, zoals Jumbo en AH XL. Natuurlijk moest ik de geitenkaas nog een keer verwerken in een lekker recept. Ik maakte een soortgelijke puree al eens eerder en dit beviel zo goed dat ik deze variant nu met jullie deel!

Ingrediënten voor 2 personen

  • 500 g zoete aardappels
  • Zachte geitenkaas
  • ½ rode peper
  • Ahornsiroop
  • Evt. een klein stukje boter
  • Zout

Bereiding

Schil de aardappels en snijd ze in stukken. Kook ze in ongeveer 15 minuten gaar. Snijd de rode peper en dunne ringetjes. Pureer de zoete aardappels met een pureestamper en roer er wat grof gemalen zout doorheen en eventueel een beetje boter. De puree is al heel smeuïg van zichzelf, dus het is niet nodig (maar wel lekker). Verdeel de puree over een schaal of bord. Verdeel er wat stukjes geitenkaas en de rode peper overheen. Giet er vervolgens nog een scheut ahornsiroop overheen en genieten maar!

Zoete aardappelpuree
Meer informatie? Bettinehoeve

imagrs

No comments so far!

Leave a Comment

Current month ye@r day *