Blog
Wraps met vis en avocado_uitgelicht
24

jul14

Zomerse wraps met vis en avocado
image_pdfimage_print

Bij mij in huis staat de thermometer op 30°C. Aangezien wij in het bovenste appartement wonen mét een plat dag warmt het ontzettend snel op. Fijn dat we de verwarming pas laat in het jaar aan hoeven te zetten, maar tijdens deze warme dagen is dat toch iets minder prettig. Natuurlijk heb je dan geen zin om lang achter het fornuis te staan en uitgebreid te koken, dus maakte ik afgelopen week deze wraps met vis en avocadosaus.

De wraps kun je maken met eigenlijk elk soort vis, maar ik vind ze het lekkerst met een witvis zoals kabeljauw. Het is echt weinig werk om te maken, even alle ingrediënten snijden, de vis bakken en alles tafel zetten zodat iedereen zelf alle ingrediënten in zijn wrap kan doen. Wij hebben er in ieder geval van genoten op ons balkonnetje!

Ingrediënten voor 2 personen

 • 4 tortillawraps
 • 2 witvisfilets (zoals tilapia of kabeljauw)
 • 1 avocado
 • 100 ml yoghurt
 • 1 klein teentje knoflook
 • 2 tomaten
 • 3 lente-uitjes
 • Sla
 • ½ rode peper
 • ½ tl komijnpoeder
 • Klein bosje koriander
 • Peper en zout

Bereiding

Haal de schil van de avocado en snijd hem in blokjes. Pureer hem met een vork of in een keukenmachine. Hak de knoflook fijn. Meng de yoghurt, knoflook en het komijnpoeder door de avocado en breng op smaak met een beetje peper en zout. Zet tot gebruik in de koelkast.

Bestrooi de vis met wat peper en zout en bak in een beetje olie aan beide kanten tot het gaar is. Snijd de tomaten in plakjes en de rode peper en lente-ui in ringetjes. Verwarm de wraps volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Nu kun je gaan opbouwen. Leg een wrap op je bord, beleg met een paar stukjes vis, wat tomaat, lente-ui, sla, de avocadosaus en wat koriander en rode peper. Dichtvouwen en genieten!

Wraps met vis en avocado

imagrs

No comments so far!

Leave a Comment

Current month ye@r day *