Blog
Croque monsieur_uitgelicht
10

jul14

Croque Monsieur
image_pdfimage_print

Dit gerecht heb ik eigenlijk al een hele tijd geleden gemaakt en het recept lag maar te wachten om een keer gepost te worden. Dus bij deze: heerlijke croque monsieurs! Eigenlijk is dit een ham-kaas tosti, maar dan veel luxer. De bechamelsaus maakt het heerlijk romig, wat super is in combinatie met de krokante tosti.

Eet het lekker bij de lunch of voor het avondeten met een lichte salade. Het is echt genieten!

Ingrediënten voor 2 stuks

  • 4 sneetjes casinobrood
  • Een paar plakken ham
  • Een paar plakken kaas
  • 25 g roomboter
  • 25 g bloem
  • 300 ml melk
  • 50 g geraspte kaas
  • Nootmuskaat

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200°C. Maak eerst de bechamelsaus. Smelt de boter in een pannetje en roer dan de bloem erdoor. Blijf dit een paar minuten roeren om de bloem te garen. Voeg dan in beetjes de melk toe terwijl je goed blijft roeren. Voeg eerst 200 ml toe en voeg naar wens nog meer melk toe om de saus dunner te maken. De saus moet niet te dik zijn, maar het moet straks wel op het brood blijven liggen.

Voeg de geraspte kaas en lekker wat nootmuskaat aan de saus toe en laat de kaas smelten. Bekleed de bakplaat met bakpapier en leg twee sneetjes brood naast elkaar. Beleg met de ham en kaas en een beetje bechamelsaus. Bedek de broodjes met de andere sneetjes brood en dek af met een goede laag bechamelsaus. Zet voor 13-15 minuten in de oven en geniet!

Croque monsieur

imagrs

No comments so far!

Leave a Comment

Current month ye@r day *