Blog
Dadels_uitgelicht
25

jun14

Zoete en hartige dadels
image_pdfimage_print

Een paar weken geleden ontving ik een sampledoos met heerlijke dadels van Yogi & Yousef’s. Deze dadels zijn 100% natuurlijk, vers en onbewerkt. Ze komen rechtstreeks van de palmbomen in de vruchtbare oases van de Arabische woestijnen. Ik ontving een aantal snackboxen met 3 pitloze dadels en een rond doosje met dadels met pit. Na de eerste dadel te hebben geproefd was ik gelijk om; de smaak was echt heerlijk zacht, zoet en aromatisch. Ik hield altijd al van dadels, maar deze vind ik echt te gek!

Natuurlijk vroeg dit om een lekker recept. Ik bedacht twee lekkere snacks: de een zoet, de ander hartig. De dadel met roomkaas en spek is een vrij bekende snack, maar de dadel met amandelspijs en chocolade heb ik nog niet eerder voorbij zien komen. Ik vond beide erg lekker, dus probeer het eens uit en laat me weten wat je ervan vond!

Dadels met amandelspijs en pure chocolade

Ingrediënten

  • 6 dadels
  • Stukje amandelspijs
  • Handje ongezouten pinda’s
  • 50 g pure chocolade

Bereiding

Verwijder eventueel de pit uit de dadels. Hak de pinda’s fijn. Neem een stukje amandelspijs, maak het een beetje ovaal en vul de dadel ermee. Zorg dat de dadel lekker gevuld is.

Smelt de chocolade au bain marie. Haal de gevulde dadels door de chocolade en dip ze daarna in de pindastukjes. Leg op een bakpapiertje en laat hard worden.

Dadels met roomkaas en spek

Ingrediënten

  • 6 dadels
  • Roomkaas (monchou)
  • 6 dunne plakjes spek
  • Evt. peper

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200°C. Verwijder eventueel de pit uit de dadels. Vul de dadels met een stukje roomkaas en bestrooi met een beetje peper. Wikkel de plakjes spek rond de dadels en leg ze op een bakplaat. Bak 10-12 minuten in de voorverwarmde oven.

Kijk voor meer informatie op Yogi & Yousef’s en hun facebookpagina

imagrs

No comments so far!

Leave a Comment

Current month ye@r day *