Blog
Cheeseburger broodjes_uitgelicht
18

jun14

Gevulde cheeseburger broodjes
image_pdfimage_print

De laatste weken waren zo druk dat ik bijna niet aan bloggen toe ben gekomen, sorry! Ik ben een weekje naar Normandië geweest, ik was jarig en heb dit natuurlijk met een leuk feestje gevierd, en als klap op de vuurpijl heeft Hein me ten huwelijk gevraagd! Iedereen mag het nu weten: Wij gaan trouwen!

Vandaag heb ik voor jullie een super leuk recept, dat ook niet verkeerd zal staan bij de WK wedstrijden. Deze mini cheeseburgers zien er niet alleen heel schattig uit, maar zijn ook nog erg lekker. Je kunt aan de vulling eventueel nog andere ingrediënten toevoegen die je lekker vindt, zoals bacon.

Ingrediënten voor ongeveer 8 broodjes

  • 1 keer basisrecept pizzadeeg
  • 150 g gehakt
  • Cheddar
  • Augurk
  • ½ ui
  • Ketchup
  • Mosterd
  • Sesamzaadjes
  • 1 ei
  • 1 tl knoflookpoeder
  • Peper en zout

Bereiding

Bereid het pizzadeeg volgens dit recept. Meng het gehakt met het knoflookpoeder en peper en zout. Vorm hier kleine hamburgertjes van met een doorsnede van ongeveer 3 cm. Bak ze net gaar. Snipper de ui heel fijn en snijd de augurk in plakjes. Verdeel het pizzadeeg in 8 stukken. Maak de stukjes zo groot dat je er een rond plakje van kan maken waar de ingrediënten in komen, en dat je het ook nog dicht kan vouwen.

Verwarm de oven voor op 250°C. Rol het stukje pizzadeeg uit en leg er wat ui en augurk op. Vervolgens een beetje ketchup en mosterd en een stukje cheddar. Leg hierop het kleine hamburgertje en vouw het deeg dicht om de vulling. De vouwnaad zit nu dus aan de onderkant van het cheeseburger bolletje. Ga zo door tot het deeg op is. Klop een eitje los en bestrijk de bolletjes met ei. Bestrooi met sesamzaadjes en zet in de voorverwarmde oven. Bak 15 minuten tot ze mooi bruin zijn.

En dan lekker genieten!

Cheesburger broodjes

Bron: geïnspireerd op The Gunny Sack

imagrs

No comments so far!

Leave a Comment

Current month ye@r day *