Blog
Appelmoes_uitgelicht
26

mei14

Foodblogswap: Appelmoes
image_pdfimage_print

Na een maandje overgeslagen te hebben, deed ik deze maand weer gezellig mee met de foodblogswap! Ik kreeg het blog van Lysanne toegewezen: Joan’s Story. De tweede naam van Lysanne is Joan, waarmee ze blogt. Ze schrijft over voeding, maar ook over make-up, DIY en alles wat met een gezonde leefstijl te maken heeft.

Aan de receptenindex zag ik gelijk dat Lysanne veel bezig is met gezonde voeding. Zo staat er achter ieder recept of het geschikt is voor bepaalde diëten en allergieën en alles is vegetarisch, of soms veganistisch. Natuurlijk is dit voor mij geen probleem; we eten vaak vegetarisch en het is altijd leuk om dingen te proberen die je nog nooit hebt gemaakt. Er zijn dan ook nog wel meer dingen die ik eens zal proberen van haar blog (zoals de look-a-like nak’d repen), maar deze keer heb ik de appelmoes uitgekozen.

Ik vond drie recepten van appelmoes op Joan’s Story en aangezien wij het net die week over kip met patat en appelmoes hadden gehad, koos ik dit recept! Ik maakte de herfstappelmoes, want dat is natuurlijk ook lekker in de lente. Ik gebruikte maar een halve banaan in het recept in plaats van een hele, want eigenlijk lust ik geen banaan (ja echt!). Nu was de bananensmaak heel licht en de appelmoes toch super lekker!

Mannin van baksels.net bakte deze maand wat lekkers van mijn blog. Kijk snel hier!

Ingrediënten

  • 4 appels (ik nam jonagold deze keer)
  • ½ banaan
  • ½ citroen
  • 1 tl kaneel
  • 3 el rozijnen
  • Klein laagje water

Bereiding

Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd in blokjes. Eventueel kun je de schil ook aan de appels laten zitten. Doe de appel in een ruime pan en doe er een beetje water bij. Snijd de halve citroen in 4 stukken en voeg toe aan de appel. Kook de appels met de deksel op de pan zachtjes voor ongeveer 20-25 minuten. Snijd de banaan in stukjes en voeg toe samen met de kaneel. Laat nog 5 minuten pruttelen.

Als je de appelmoes nog te grof vindt, kun je even met een pureestamper pureren. Voeg vervolgens de rozijnen toe. Eet het nog een beetje warm of koud!

Appelmoes

imagrs

1 Comments

Lysanne

mei 30 2014 Beantwoorden

Wat leuk dat je de appelmoes hebt gemaakt! Ziet er erg lekker uit. De rozijntjes toevoegen is een leuk idee.

Dankjewel voor de foodblogswap.

Liefs!

Leave a Comment

Current month ye@r day *