Blog
Bosvruchten crumble repen_uitgelicht
09

mei14

Bosvruchten crumble repen
image_pdfimage_print

11 mei is het weer Moederdag! Vorig jaar liet ik jullie al deze super lekkere slagroomtruffels zien, en dit jaar heb ik weer een leuke baktip voor jullie. Deze crumble repen kwam ik tegen op Pinterest en leken met gelijk erg lekker. Ze zijn echt heel makkelijk te maken en heerlijk.

Ik was van plan om ze met aardbeien te maken, maar ik bleek er te weinig in huis te hebben. Gelukkig had ik nog een doosje diepvries bosvruchten in huis, dus heb ik de aardbeien en bosvruchten gemengd. Je kunt dus zelf ook variëren; met alleen aardbeien lijkt het me ook erg lekker.

Ik hoop dat ik jullie hiermee kan inspireren om eens wat lekkers te maken voor Moederdag. Verpak ze leuk en geef ze cadeau, of serveer ze bij een ontbijtje op bed (er zit toch havermout in?!). Ik weet zeker dat veel mama’s hier erg blij van zullen worden.

Ingrediënten

  • 400 g diepvries bosvruchten/aardbeien (Vers waarschijnlijk wat minder gram)
  • 15 gr maïzena
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • Voor het deeg:
  • 100 gr suiker
  • 195 g bloem
  • 120 g boter
  • 65 g havermout of -vlokken
  • ½ tl bakpoeder
  • ¼ tl zout
  • 1 eiwit

Bereiding

Laat de vruchten op tijd ontdooien. Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een vierkante bakvorm in van ongeveer 20 x 25 cm en bekleed de bodem en twee zijden met bakpapier.

Snijd de boter in blokjes en doe alle ingrediënten voor het deeg in een keukenmachine. Puls totdat er grove kruimels ontstaan. Je kunt dit ook met de hand door elkaar mengen. Houd ¼ van het mengsel apart voor de topping. Verdeel de rest over de bodem van de bakvorm en druk goed aan. Zorg dat er een egale laag ontstaat.

Snijd de grote vruchten zoals aardbeien in stukjes en meng het fruit met de suiker en maïzena. Verdeel het over de deegbodem. Pak nu de overige kruimels en strooi deze over het fruit. Zet de vorm in de oven en bak in 50-55 minuten gaar en bruin. Laat een paar minuten afkoelen, til uit de vorm en snijd in blokjes. Maak eventueel af met een beetje poedersuiker.

Bron: Baked by Rachel

imagrs

2 Comments

Lies

mei 13 2014 Beantwoorden

Hoi Lindsay, ik heb afgelopen zondag deze crumble gemaakt en hij was heerlijk! Ik had geen bosvruchten of aardbeien, wel frambozen in de vriezer en dat ging dus ook prima. Makkelijk recept, stond binnen no time in de oven & we hebben gesmuld!

    Lindsay

    mei 13 2014 Beantwoorden

    Hoi Lies! Wat leuk om te horen! Met frambozen kan het natuurlijk ook, lekker hoor :)

Leave a Comment

Current month ye@r day *