Blog
Paprikasoep
04

mrt13

Paprikasoep
image_pdfimage_print

Dit heerlijke soepje kan gegeten worden als voorgerecht, maar kan ook prima als hoofdgerecht met wat lekker vers brood met kruidenboter erbij en/of een salade. Als voorgerecht is dit recept zeker voldoende voor 4 tot 6 personen en wanneer het als hoofdgerecht wordt gegeten is het voldoende voor 3 tot 4 personen.
Het lekkere aan deze soep vind ik de combinatie van de gegrilde paprika’s met de verse paprika, die een lekkere zoete smaak geeft. Probeer het een keer uit en laat me weten hoe je het vond. Eet smakelijk!

Ingrediënten

  • 1 rode paprika
  • 1 pot gegrilde paprika’s (180 g, AH)
  • 1 blik tomatenblokjes
  • ½ rode peper
  • 750 ml groentebouillon
  • 1 grote ui
  • 2 tenen knoflook
  • Crème fraîche
  • Peper en zout

Verder nodig:

  • Staafmixer/blender

Bereiding

Snipper de ui, hak de knoflook en de rode peper fijn en snijdt de paprika in kleine blokjes. Verhit wat olijfolie in een soeppan en fruit hierin rustig de ui, knoflook, peper en paprika met een beetje zout.

Snijdt ondertussen de gegrilde paprika’s fijn en voeg deze na 5 minuten aan het groentemengsel toe. Voeg ook wat peper toe. Bak dit nog een minuutje mee en voeg dan de tomatenblokjes met sap toe. Laat dit geheel nog 2-3 minuten rustig sudderen en voeg dan de bouillon toe. Breng aan de kook en laat nog een minuutje of 5 zachtjes koken.

Pureer de soep vervolgens met de staafmixer of in de blender. Proef of er nog zout en peper moet worden toegevoegd en serveer in kommen met een lepel crème fraîche in het midden.

 Follow my blog with Bloglovin

imagrs

No comments so far!

Leave a Comment

Current month ye@r day *