Blog
Marokkaanse kefta_uitgelicht
30

apr14

Marokkaanse kefta
image_pdfimage_print

Een van mijn favoriete dingen is het doorbladeren van een kookboek. Lekker op de bank met een kopje thee een nieuw kookboek ontdekken. Of juist een kookboek uit de kast trekken waar je eigenlijk al eeuwen niet in gekeken hebt. Dit recept komt uit het boek Jamie’s Reizen van Jamie Oliver. Een heerlijk boek waarin Jamie je meeneemt naar de keuken van 6 verschillende landen.

Deze kefta zijn lekker gekruide Marokkaanse gehaktballetjes die geserveerd worden op Turks brood of pita brood. Zelf vind ik vers Turks brood echt geweldig met deze balletjes. Je kunt in plaats van rundergehakt eventueel ook lamsgehakt gebruiken. In ieder geval weet ik zeker dat iedereen hier echt van gaat genieten!

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 rode ui
  • 1 bakje cherrytomaatjes
  • 1 el citroensap
  • Turks brood of 4 pita broodjes
  • Griekse yoghurt
  • Harissa
  • Gemengde groene sla
  • Peper en zout
  • Voor de kefta:
  • 500 g rundergehakt
  • 1 kleine rode ui, geraspt
  • 3 cm verse gember, geraspt
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl korianderpoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • Klein bosje verse koriander, gehakt

Bereiding

Doe alle ingrediënten voor de kefta in een kom met flink wat peper en zout en meng het geheel goed door elkaar. Maak kleine balletjes van het gehakt. Je zult er ongeveer 20 uithalen. Verdeel het gehakt hiervoor eventueel eerst in 4 delen en dan in 5 balletjes. Laat ze 30 minuten rusten in de koelkast.

Verhit een pan op matig vuur. Besprenkel de kefta met een beetje olijfolie en bak ze 7 tot 10 minuten in een hete pan gaar. Snijd ondertussen de rode ui in dunne ringen en halveer de cherrytomaatjes. Doe dit samen met het citroensap en 2 el olijfolie in een kom, voeg wat peper en zout toe en meng goed.

Verwarm het Turks brood een paar minuten in een warme oven. Snijd in 4 stukken en scheur open. Schep een lepel yoghurt in het brood en naar smaak een lepel harissa. Doe er wat uiensalade in en wat sla en maak af met de kefta.

Bron: Jamie’s Reizen

imagrs

No comments so far!

Leave a Comment

Current month ye@r day *