Blog
Eimuffins_uitgelicht
17

apr14

Ei muffins
image_pdfimage_print

Na de gevulde eitjes voor jullie nog een lekker recept met ei dat zeer geschikt is voor de Paasbrunch! Ik maakte deze lekkere ei muffins ongeveer een jaar geleden al eens voor een high tea. Ze waren toen echt een groot succes, dus leek het me leuk om het recept nu met jullie te delen.

Je kunt met deze muffins volop variëren. Je kunt ze heel uitgebreid maken met bijvoorbeeld nog gerookte kip of zalm en nog meer groente, of laat ze zoals ik gedaan heb, lekker simpel. Ik heb een paar blokjes cheddar toegevoegd, dat lekker smelt tijdens het bakken. Voeg zo veel toe als je lekker vindt.

Het plakje spek onderin is natuurlijk ook vet, dus je hoeft de vorm niet met een dikke laag in te vetten. Ze komen er dan heel gemakkelijk uit. Welke dingen staan er bij jullie op tafel met Pasen?

Ingrediënten voor 6 muffins

  • 6 ronde plakjes spek
  • 4 eieren
  • Handje geraspte kaas
  • 2 lente-uitjes
  • Cheddar
  • Scheutje room (of melk)
  • 1 tl kerriepoeder
  • Peper en zout

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180°C. Vet de muffinvorm licht in en bedek de gaten met de plakjes spek. Het is dus nu een soort bakje van spek.

Doe de eieren in een kom en voeg flink wat peper en zout en het kerriepoeder toe. Klop de eieren los en voeg een scheutje room toe. Snijd de lente-uitjes in ringetjes en voeg toe aan het eimengsel. Voeg ook de geraspte kaas toe. Snijd de cheddar in kleine blokjes of plakjes en roer erdoor.

Verdeel het eimengsel over de 6 bakjes en zet te vorm in de oven. Bak 15 minuten af in de voorverwarmde oven.

imagrs

1 Comments

Leave a Comment

Current month ye@r day *