Blog
Gevulde eieren_uitgelicht
12

apr14

Gevulde eitjes
image_pdfimage_print

Het is weer bijna Pasen! Het eerste waar je aan denkt bij Pasen zijn natuurlijk eieren. Daarom deel ik met jullie mijn favoriete recept voor lekkere gevulde eitjes.

Het is natuurlijk heel gemakkelijk te maken, maar eigenlijk houdt iedereen hier wel van. Je kunt het mengsel als je wilt ook nog wat pittiger maken met een beetje knoflookpoeder en/of chilipoeder. Verder is met dit basisrecept heel goed te variëren. Voeg bijvoorbeeld wat blokjes ham, bacon of gerookte zalm toe.

Zo heb je voor Pasen een leuk feestelijk hapje, maar ook voor andere gelegenheden zijn ze natuurlijk erg lekker!

Ingrediënten voor 16 gevulde eitjes

  • 8 eieren
  • 3-4 el mayonaise
  • 1½ el curry
  • 1 tl kerriepoeder
  • Bieslook
  • Zout en peper

Bereiding

Kook de eieren hard in 7-8 minuten (of gebruik een eierkoker). Laat de eieren schrikken en pel ze. Laat afkoelen. Halveer de eieren in de lengte. Haal de eidooiers eruit en leg de eiwitten even apart. Nu kun je de eidooiers prakken met de hand of fijn maken in een keukenmachine. Als de vulling straks wilt spuiten is het wel handig als het mengsel helemaal glad is. Meng de mayonaise, curry en kerriepoeder door het mengsel. Proef goed en voeg naar smaak peper en zout toe.

Doe de vulling in een spuitzak en spuit toefjes in de eiwitten. Natuurlijk kun je dit ook gewoon met een lepel doen. Versier de gevulde eieren met wat fijngesneden bieslook.

imagrs

No comments so far!

Leave a Comment

Current month ye@r day *