Blog
Tortillapizza_uitgelicht
02

apr14

Tortillapizza met gehakt
image_pdfimage_print

Als je geen zin hebt om te koken is dit gerecht ideaal; binnen een kwartier kun je het op tafel hebben! Daarnaast is het ook enorm lekker, dus probeer het zeker een keertje uit!

Door het gehakt gaat ajvar. Dit is een rode paprika pasta, die oorspronkelijk uit Macedonië komt. Vaak zit er ook knoflook en geroosterde aubergine door. De eerste keer dat ik het at was in Macedonië, waar we het kregen met een lekker stukje brood. Natuurlijk kun je het zelf maken, maar deze keer heb ik gewoon een pot uit de supermarkt gebruikt (bij mijn Jumbo is het gewoon te krijgen). Zelf wil ik het nog wel eens proberen te maken, dus dan zal ik het recept natuurlijk met jullie delen.

Ingrediënten voor 4 stuks

  • 4 (volkoren) tortilla’s
  • 250 gr rundergehakt
  • 1 flinke teen knoflook
  • 4-5 el ajvar
  • 1 ui
  • 100 ml Turkse yoghurt
  • Sla
  • Zout en peper

Bereiding

Verwarm de oven voor op 220°C. Hak de knoflook fijn. Verwarm een pan en bak het gehakt rul. Voeg de knoflook toe en bak kort mee. Roer de ajvar erdoorheen. Breng op smaak met zout. Leg de tortilla’s op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel ¼ van het gehakt over 1 tortilla. Herhaal dit voor alle tortilla’s. Bak de tortillapizza’s 6 minuten in de oven.

Breng de yoghurt op smaak met zout en peper. Snijd de sla in reepjes en snijd de ui in dunne ringen. Haal de pizza’s uit de oven en verdeel er de sla, ui en yoghurt overheen.

Bron: Foodies februari 2014

imagrs

2 Comments

syjana

mei 5 2014 Beantwoorden

Is er ook een andere variant om te gebruiken dan ajvar?

Ik kan niet tegen paprika, word er heel erg slecht van.

Maar het ziet er wel lekker uit om een keer te proberen met een paar vriendinnen en een wijntje.

    Lindsay

    mei 6 2014 Beantwoorden

    Misschien dat je het zou kunnen maken met wat tomatenpuree en eventueel een schepje crème fraîche erdoor om het wat romiger te maken. Lekker op smaak brengen met wat chili, knoflook en peper en zout. Het smaakt dan natuurlijk wel heel anders dan dit recept, wat wel echt de paprikasmaak heeft, maar het lijkt me dan ook wel lekker!

Leave a Comment

Current month ye@r day *