Blog
Gegrilde aubergine salade_uitgelicht
26

mrt14

Foodblogswap: Gegrilde aubergine salade
image_pdfimage_print

Deze keer mocht ik koken van het blog van Femke: Fems Fornuis. Ik kende haar blog nog niet, dus des te leuker om het te leren kennen! Als klein meisje begon haar interesse voor koken lekker eten al en naarmate ze ouder werd nam dit alleen maar toe. Haar idee over eten is dat het puur en eerlijk moet zijn, met zoveel mogelijk onbewerkte producten.

Ik kwam genoeg lekkere dingen tegen, maar dit gerecht sprong er voor mij wel gelijk uit. Zoals Femke zelf al zei doet dit gerecht wat Arabisch aan en daardoor kun je het goed combineren met dingen zoals couscous of falafel. Deze keer aten wij er merguezworstjes bij en we hebben echt gesmuld! Het enige dat ik heb veranderd aan het recept zijn de pistachenootjes. In het originele recept worden amandelen gebruikt, maar met pistachenootjes was het ook erg lekker. Mocht je wel amandelen in huis hebben, kun je die natuurlijk ook gewoon gebruiken.

Mijn rijstkoekjes werden gemaakt door Fatima van Safrana Argana. Kijk snel hier!

Ingrediënten voor 2 personen

 • 1 grote aubergine
 • Granaatappelpitjes van een kwart granaatappel
 • 100 ml Griekse yoghurt
 • ¼ tl korianderpoeder (ketoembar)
 • ¼ tl paprikapoeder
 • 1 heel klein teentje knoflook
 • Snufje gemalen chilipeper
 • 1 el citroensap
 • Olijfolie
 • Paar takjes koriander
 • Handje pistachenoten
 • Zout en peper

Bereiding

Verwarm de oven voor op 220°C. Snijd de aubergine in dikke plakken. Bestrijk beide kanten met olijfolie en bestrooi met peper en zout. Leg de aubergine op een met bakpapier beklede bakplaat of rooster. Rooster de aubergine 30 minuten in de oven.

Hak de knoflook, verse koriander en de pistachenoten fijn. Meng de yoghurt met de knoflook, ketoembar, paprikapoeder, chilipeper, citroensap, een scheutje olijfolie en wat peper en zout. Proef of het goed op smaak is.

Leg de aubergines als ze iets afgekoeld zijn op een bord. Verdeel de yoghurt erover en bestrooi met de koriander, granaatappel en pistachenoten.

imagrs

No comments so far!

Leave a Comment

Current month ye@r day *