Blog
Tortellinisoep_uitgelicht
18

mrt14

Tortellinisoep
image_pdfimage_print

Al een tijdje had ik dit gerecht op mijn ‘to make’ lijstje staan, maar ik kwam er maar niet aan toe om het ook daadwerkelijk te gaan maken. Nu snap ik niet meer waarom, want het is ontzettend makkelijk, snel en ook nog eens hartstikke lekker!

Ik gebruikte verse pasta, maar je kunt ook gedroogde gebruiken, dan duurt de kooktijd wat langer. Neem de pasta die je lekker vindt, ik nam deze keer tortellini met kaas en zongedroogde tomaat vulling. De bouillon die ik gebruikte was groentebouillon, maar ook hierbij kun je de bouillon nemen waar je zin in hebt, of die je in huis hebt natuurlijk.

Ingrediënten

  • 1 pak verse tortellini
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 L (groente)bouillon
  • 1 kleine ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 kleine prei
  • ½ courgette
  • 1 tl oregano
  • 2 el pesto

Bereiding

Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Snijd de prei in halve ringen en de courgette in blokjes. Verhit een beetje olie in een soeppan en fruit de ui en knoflook zachtjes een paar minuten. Voeg de tomatenpuree toe en bak nog even mee. Voeg nu ook de oregano toe. Schenk de bouillon in de pan, voeg de prei en courgette toe en breng aan de kook. Laat nog 8-10 minuten doorkoken tot de groentes zacht zijn. Voeg dan de pesto en de tortellini toe en laat deze garen en in de soep. Bij verse tortellini is dit meestal 3 à 4 minuten. Als de tortellini gaar is, is het gerecht klaar!

imagrs

No comments so far!

Leave a Comment

Current month ye@r day *