Blog
Vis uit de oven met limoen en sesam_uitgelicht
10

mrt14

Vis uit de oven met limoen en sesam
image_pdfimage_print

Eigenlijk eten wij veel te weinig vis, terwijl het zo lekker kan zijn! Vriendlief houdt niet zo van zalm en wij allebei eigenlijk ook niet van tonijn. Uiteindelijk eten we dan toch veel vaker vlees of vegetarisch. Dit recept vonden we allebei wel erg lekker. Een witvisje is altijd wel lekker en vooral deze met een Aziatisch tintje.

Het recept is lekker licht en makkelijk te maken. Ik gebruikte deze keer schelvis, een lichte stevige vis, maar je kunt natuurlijk ook een andere witvis gebruiken zoals kabeljauw.

Eet er rijst of noedels bij met bijvoorbeeld nog een lekkere komkommersalade.

Ingrediënten

  • 2 stukjes witvisfilet
  • ½ paksoi
  • 1 limoen
  • 2 tl sesamzaad
  • 2 el gembersiroop
  • 1½ el sojasaus
  • Peper en zout

Bereiding

Verwarm de oven voor op 220°C. Scheur twee stukken aluminiumfolie af waar de vis ruim in past. Snijd de halve paksoi in reepjes en leg het op het aluminiumfolie. Dep de vis eventueel een beetje droog en leg hem op de paksoi. Vouw het aluminiumfolie alvast zo dat het een bakje vormt.

Rooster de sesamzaadjes in een droge pan. Rasp een klein beetje van de limoen over de vis en strooi er een klein beetje zout over. Meng de gembersiroop met de sojasaus en 2 el limoensap. Bestrooi de vis royaal met zwarte peper en verdeel het sausje erover.

Verpak de vis goed in het aluminiumfolie en leg het in de oven. Bak voor 20 minuten tot de vis zacht en gaar is.

imagrs

No comments so far!

Leave a Comment

Current month ye@r day *