Blog
Italiaanse broodjes met kip parmezaan_uitgelicht
05

mrt14

Italiaanse broodjes met kip parmezaan
image_pdfimage_print

Af en toe krijg ik tips voor lekkere recepten en dit recept kreeg ik doorgestuurd van Saman. Het leek me erg lekker, dus dook ik de keuken in om het ook zelf eens te maken. Het resultaat was geslaagd, dus hierbij de broodjes kip van Saman!

De bolletjes heb ik gemaakt met een broodmix waar ik Italiaanse kruiden aan toe heb gevoegd. Natuurlijk kun je hiervoor je eigen recept of favoriete broodmix gebruiken. Zelf heb ik aan het recept nog de pestomayonaise toegevoegd. Dit paste goed bij het Italiaanse broodje. Waarschijnlijk maak je met de broodmix wel wat te veel broodjes, maar dan kun je er de volgende dag ook nog van genieten.

Heb jij nu ook een lekker recept dat je graag met me wilt delen? Stuur me een berichtje en misschien komt ook jouw recept wel online!

Ingrediënten voor 2-3 personen

  • 1 pak broodmix (bruin of wit)
  • 3 tl Italiaanse kruiden
  • 30-40 gr Parmezaanse kaas
  • 4-6 plakjes parmaham
  • 2 kipfilets
  • 2 tl verse tijm
  • Sla
  • 3 el mayonaise
  • 1 tl pesto

Bereiding

Voeg de Italiaanse kruiden toe aan de broodmix. Volg verder de instructies op het pak van de mix. Vorm flinke bollen van het deeg, laat rijzen en bak af volgens de instructies. Strooi eventueel voor het bakken nog wat Parmezaanse kaas over de bollen.

Leg de kipfilets tussen twee stukken keukenfolie. Sla ze met een pan of deegroller wat platter. Het dikke stuk moet nu net de dik zijn als het dunne uiteinde. Verdeel nu de Parmezaanse kaas over de kipfilets. Strooi de tijm erover en dek af met de plakjes parmaham. De Parmezaanse kaas moet helemaal bedekt zijn met ham.

Verhit wat olie in de pan en leg de kipfilets met de ham kant naar onderen in de pan. Bestrooi met wat peper en een beetje zout en draai de kipfilets na ongeveer 5 minuten om. Bak ze nu in 5 minuten aan de andere kant gaar. Het ligt hierbij natuurlijk erg aan de dikte van de kipfilet, dus let goed op wanneer het gaar is.

Meng de mayonaise met de pesto voor de saus. Snijd de broodjes open en bestrijk met wat pestomayonaise. Leg er een handje sla in een vervolgens de gebakken kipfilet. Als de kipfilet wat te groot is kun je hem ook over meerdere broodjes verdelen.

Eet smakelijk!

imagrs

No comments so far!

Leave a Comment

Current month ye@r day *