Blog
Crispy chocolade repen_uitgelicht
27

feb14

Foodblogswap: Crispy chocolade repen
image_pdfimage_print

Ook deze maand deed ik weer mee met aan de foodblogswap. Ik vind het altijd een erg leuke manier om andere blogs te leren kennen en deze maand werd ik gekoppeld aan Bakverhalen van blogger Angelique. Op bakverhalen vind je alles wat te maken heeft met bakken, zoals cupcakes, taarten en koekjes. Angelique droomde al over het starten van een patisserie en gaat nu ook lekker aan de slag met verschillende cursussen.

Ik koos voor deze foodblogswap de crispy crunchy chocolade uit. Makkelijk te maken en het leek me super lekker. Ik heb wel wat dingen anders gedaan. Zo heb ik wat kaneel en stukjes pure chocolade toegevoegd. Ook heb ik de hoeveelheden wat minder aangehouden, zodat de repen niet zo dik werden.

Uiteindelijk werd het ontzettend lekker en ik zal het zeker nog eens maken! Judith van My food blog kookte van mijn blog, benieuwd hoe ze de flammkuchen vond? Kijk hier!

Ingrediënten

  • 75 g rice crispies (ik gebruikt chocolade rice crispies)
  • 100 g (mini)marshmallows
  • 150 g witte chocolade
  • 35 g gedroogde cranberries
  • 2 el boter
  • 50 g pure chocolade
  • 1 tl kaneel

Bereiding

Vet een bakvorm van ongeveer 20×26 cm in en bekleed hem met bakpapier. Hak de witte chocolade fijn en snijd de pure chocolade in kleine stukjes. Als je grote marshmallows gebruikt snijd je ¼ in kleinere stukjes.

Smelt de boter au bain Marie. Voeg de ¾ van de marshmallows toe en laat smelten. Zorg dat dit niet te hard gaat! Voeg vervolgens de witte chocolade en kaneel toe en laat ook dit smelten. Als het een egaal mengsel is kun je de rice crispies en cranberries toevoegen. Meng het geheel rustig door elkaar zonder de crispies kapot te maken. Als het goed gemengd is, voeg je de pure chocolade en overige stukjes marshmallow toe en meng het goed erdoor. Als je dit gelijk door de warme chocolade zou mengen smelt het en heb je geen aparte stukjes meer in de repen.

Stort het geheel nu in de bakvorm en druk goed aan. Laat afkoelen in de koelkast. Als het goed koud is kun je het er gemakkelijk uithalen en in stukjes snijden.

imagrs

No comments so far!

Leave a Comment

Current month ye@r day *