Blog
Speculaas macarons_uitgelicht
24

feb14

Speculaas macarons met chocolade ganache
image_pdfimage_print

Lindsay’s Cooking bestaat 1 jaar! Afgelopen weekend was het alweer een jaar geleden dat ik mijn eerste recept postte. De tijd is echt omgevlogen en ik schrijf nog steeds met veel plezier alle recepten en andere artikelen. Ik ben dus ook van plan om jullie dit jaar nog te voorzien van heel veel lekkere recepten! Heel erg bedankt aan jullie allemaal, ik vind het echt top dat al zoveel mensen mijn blog bezoeken!

Om het te vieren heb ik hier een recept voor heerlijke macarons. Ik vind macarons een van de lekkerste ‘koekjes’ die er zijn en deze keer waren ze nog mooier gelukt dan de vorige keer. Ik plaatste al eens eerder een recept voor macarons en dit is een weer een variatie op het basisrecept. Hoewel speculaas meer bij de herfst hoort, is een speculaasje toch altijd wel lekker. Samen met de chocolade ganache was het een lekkere combinatie, die een beetje doet denken aan chocoladepepernoten.

Ingrediënten

Bereiding

Volg voor het maken van de macarons dit recept. Voeg aan het amandelmeel 1 ½ tl speculaaskruiden toe. Strooi, nadat je de macarons op het bakpapier hebt gespoten, de rest van de speculaaskruiden eroverheen. Bak ze af volgens de aanwijzingen.

Breng voor de ganache de room aan de kook. Als je het zoeter wilt kun je aan de melk wat suiker toevoegen. Hak de chocolade fijn. Haal de pan van het vuur en voeg de chocolade toe. Blijf roeren tot alle chocolade is opgelost in de room. Doe het in een spuitzak en laat afkoelen tot het dik genoeg is.

Spuit de chocolade ganache op de platte kant van de speculaas macarons en druk er een tweede op.
Eet smakelijk en laat je me weten of ze lekker waren?!

imagrs

4 Comments

Maaike

februari 25 2014 Beantwoorden

Nog gefeliciteerd met je blogverjaardag!

En die macarons…. zó lekker! En dan ook nog met speculaas… ooooh! *kwijl*

  Lindsay

  februari 25 2014 Beantwoorden

  Thanks Maaike! Haha, ze waren ook errrg lekker ;)

Corona

februari 25 2014 Beantwoorden

Gefeliciteerd! En wat zien ze er weer perfect uit! Waar blijft die workshop macarons maken? ;)

  Lindsay

  februari 25 2014 Beantwoorden

  Haha lief, dank je wel :)

Leave a Comment

Current month ye@r day *