Blog
Mexicaans gevulde paprika_uitgelicht
20

feb14

Mexicaans gevulde paprika’s
image_pdfimage_print

Gister hebben we zo lekker gegeten, dat ik het vandaag gelijk met jullie zal delen! Wij zijn altijd groot liefhebber van de Mexicaanse keuken. Zo staat deze nacho schotel ook vaker op het menu. Daarom leek het me lekker om eens paprika’s te vullen met een Mexicaans mengsel. En lekker was het zeker! Hein at zelfs nog alle overgebleven vulling uit de pan op ;)

Als je met 4 personen wilt eten kun je het recept gewoon verdubbelen. We hebben het nu gegeten met zure room, maar waarschijnlijk is het ook erg lekker met guacamole en wat nacho’s.

Ingrediënten voor 2 personen

 • 2 paprika’s
 • 200 g gehakt
 • Klein blikje kidneybonen
 • Klein blikje maïs
 • ½ blik tomatenblokjes
 • 1 flinke teen knoflook
 • 1 tl komijnpoeder
 • 1 tl paprikapoeder
 • ½ tl chilipoeder
 • 50 g geraspte kaas (of wat meer)
 • 4 el zure room

Bereiding

Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Verwarm een pan en bak het gehakt rul. Voeg de ui en knoflook toe en bak een paar minuten mee. Voeg het paprika-, komijn- en chilipoeder toe en bak een minuut mee. Voeg nu de tomatenblokjes toe met de maïs en kidneybonen. Verwarm dit nog 5 minuten op laag vuur.

Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de paprika in tweeën en haal de zaadlijsten eruit. Leg ze in een ingevette ovenschaal. Vul de paprika’s met het gehaktmengsel. Strooi kaas over de paprika’s en zet voor 35 minuten in de voorverwarmde oven.

Serveer met een lepel zure room. Eet smakelijk!

imagrs

No comments so far!

Leave a Comment

Current month ye@r day *