Blog
Noedelsalade met mangosalsa
13

feb14

Noedelsalade met kip en mangosalsa
image_pdfimage_print

Morgen is het Valentijnsdag! Dé dag om je geliefde te verrassen met een lekker etentje. Dit gerecht maakte ik voor mijn liefde en hij vond het heerlijk. Samen met een lekker wijntje erbij maak je het helemaal af. Ik kreeg afgelopen week een doosje thuisgestuurd met de witte en rosé wijn van Jacob’s Creek. De witte wijn leek mij gelijk een goede match met dit gerecht en na het geproefd te hebben kan ik het zeker aanraden. Nu ben ik zeker geen wijnkenner, maar ik weet natuurlijk wel goed wat ik lekker vind!
Jacob’s Creek Moscato is een fruitige zoete wijn in twee varianten: wit en rosé. De Moscato hebben zachte fruitsmaken die gebalanceerd worden door een lichte frizzante.
Zelfs mijn vriend, die écht nooit een wijntje lekker vindt, heeft met plezier een glaasje meegedronken. Wij vonden het dus erg geslaagd. De rosé wijn heb ik nog niet geproefd, maar daar ga ik binnenkort ook zeker een flesje van openen.

Ik ben erg benieuwd wat jullie morgen gaan eten. Geniet er samen lekker van!

Ingrediënten voor 2 personen

 • 200 g noedels
 • 1 paprika
 • 200 gr kippendijfilet (of kipfilet)
 • 2 el ketjap
 • 2 el five spice poeder
 • 2 el sesamzaad
 • ½ mango
 • ½ rode peper
 • 1 el limoensap + beetje rasp
 • Paar takjes koriander
 • ½ rode ui
 • Voor de dressing:
 • 2 el sesamolie
 • 2 el sojasaus
 • 1-2 el honing
 • 1 klein teentje knoflook, geraspt
 • 2 cm gember, geraspt
 • Flink wat zwarte peper
 • 1 el limoensap

Bereiding

Meng het five spice poeder met de ketjap en een beetje sesamolie. Leg de kippendijfilet er in en laat het minimaal een half uur marineren.

Schil de mango en snijd hem in blokjes. Snijd de rode peper fijn en snipper de rode ui. Meng dit door de mango. Voeg rasp van een halve limoen toe en een eetlepel limoensap. Voeg als laatst nog een paar blaadjes gehakte koriander toe en zet in de koelkast tot gebruik.

Snijd de paprika in reepjes. Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg tegelijk ook de paprika met de noedels aan het water toe, zodat deze ook een beetje kan garen. Giet het af en laat afkoelen.

Maak de dressing door alle ingrediënten te mengen. Voeg de nog iets warme noedels toe aan de dressing en meng goed door.

Bak de kip in een koekenpan gaar, laat iets afkoelen en snijd in reepjes. Meng door de noedels. Schep het gerecht op de borden en maak af met wat mangosalsa. Strooi er eventueel nog wat sesamzaad over. (Ik was dit op de foto’s vergeten, maar het is wel erg lekker!)

Jacob’s Creek wit en rosé zijn exclusief verkrijgbaar bij Albert Heijn.

imagrs

No comments so far!

Leave a Comment

Current month ye@r day *