Blog
Valentijnskoekjes1
07

feb14

Valentijnskoekjes
image_pdfimage_print

14 februari is het alweer Valentijnsdag! Wat is er dan leuker om je geliefde of natuurlijk je ouders of vrienden en vriendinnen te verrassen met iets lekkers. Zelf vieren wij Valentijnsdag niet echt uitgebreid. Ons jubileum (7 jaar alweer!) is dan net geweest, dus we combineren dit altijd een beetje. Toch is elke reden om iets lekkers te bakken natuurlijk welkom!

Ik had nog een leuke hartjes steker in de kast liggen, dus dit was de perfecte gelegenheid om deze eens te gebruiken. Ik heb het recept voor de chocoladekoekjes gebruikt van het leuke blog van Laura’s Bakery. Ze waren erg lekker!

Je kunt natuurlijk nog wat variëren met de sprinkles die je leuk vindt, of kleur de witte chocolade roze met een beetje levensmiddelenkleurstof. Als je deze koekjes op tafel zet voor jouw Valentijn weet ik zeker dat je hem of haar daar heel erg blij mee maakt!

Wat doen jullie op Valentijnsdag?

Ingrediënten voor ongeveer 21 koekjes

  • 225 gram boter
  • 150 gram witte basterdsuiker
  • 8 gram vanillesuiker (1 zakje)
  • 1 eidooier
  • 280 gram bloem + extra voor het uitrollen
  • Snufje zout
  • 3 el cacao
  • 1 reep witte chocolade
  • Roze sprinkles
  • Evt. kleurstof

Bereiding

Klop de boter met de suiker tot een romig mengsel. Voeg de eidooier, bloem, cacao en zout toe en meng het tot een stevig deeg. Je kunt ook alle ingrediënten tegelijk in de kom doen en lekker met je handen een egaal deeg kneden. Maak een platte bal van het deeg en verpak het in keukenfolie. Leg het minimaal 1 uur in de koelkast.

Als het deeg goed gekoeld is haal je het uit de koelkast. Strooi bloem over het aanrecht en de deegroller. Leg een deel van het deeg op het aanrecht en rol het uit. Bewaar het andere deeg zolang in de koelkast. Rol het uit tot een dikte van ongeveer een halve centimeter. Steek er met een steker hartjes uit of snijd zelf de gewenste vorm eruit. Leg de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Ga zo door tot al het deeg gebruikt is. Bak de koekjes in 16 minuten op 190°C gaar. Laat goed afkoelen.

Smelt de witte chocolade au bain Marie. Voeg eventueel wat kleurstof toe aan de chocolade. Dip nu de koekjes voor de helft in de witte chocolade of bestrijk een helft met de witte chocolade. Leg op bakpapier om hard te worden. Bestrooi als de chocolade nog zacht is met de sprinkles.

Laat eventueel hard worden in de koelkast en geniet!

imagrs

No comments so far!

Leave a Comment

Current month ye@r day *