Blog
Truffelrisotto met ei
20

jan14

Truffelrisotto met gepocheerd ei
image_pdfimage_print

Ik houd echt ontzettend van risotto. Er wordt vaak gezegd dat het erg moeilijk te maken is, maar als je er bij blijft om te roeren kan er weinig mis gaan. Gewoon goed blijven proeven om te zien wanneer de risotto gaar is.

Deze variant is heerlijk met de truffelsmaak en het zachte gepocheerde eitje. Eventueel kun je in plaats van truffelsalsa, truffelolie gebruiken. Neem dan wel een goede truffelolie, dat merk je echt aan de smaak.

Je moet de risotto even meebakken met de gefruite ui totdat het witte stipje in de risotto duidelijk zichtbaar is. De rest van de korrel is dan veel meer doorzichtig geworden.

Dit gerecht is heerlijk als hoofdgerecht, of maak het in een kleine portie als voorgerecht.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1-2 tl truffelsalsa
  • 150 gr risotto
  • 2 eieren
  • 1 teen knoflook
  • 1 ui
  • 1 L bouillon
  • Parmezaanse kaas
  • Zout en peper

Bereiding

Verwarm de bouillon in een aparte steelpan. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Verhit een beetje olie in de pan en fruit de ui tot hij glazig is. Voeg dan de knoflook toe en fruit nog een minuutje mee. Voeg de risotto toe en bak deze 2 minuten mee. Voeg dan een soeplepel bouillon toe. Laat de risotto de bouillon op middelhoog vuur opnemen en voeg dan weer een lepel toe. Ga zo door tot de risotto gaar is. Dit duurt ongeveer 20 minuten en de risotto zal dan ook bijna geen bouillon meer opnemen. Blijf tussendoor goed roeren en proef of de risotto gaar is!

Roer als de risotto bijna klaar is een klein handje Parmezaanse kaas erdoor en voeg de truffelsalsa toe. Proef en voeg naar smaak peper en zout toe.

Pocheer ondertussen de eieren. Breng water tegen de kook aan met een flinke scheut azijn. Houd het water tegen de kook aan. Breek het ei in een kopje en maak met een lepel een draaikolk in het water. Giet het ei in de draaikolk. Eventueel kun je met een lepel het eiwit iets rond de dooier vouwen. Laat zo 2-3 minuten pocheren. De dooier moet nog zacht zijn. Haal uit de pan en leg in koud water.

Warm de eieren nog even op in warm water en doe de truffelrisotto op de borden. Leg de het gepocheerde ei op de risotto en maak af met Parmezaanse kaas.

imagrs

1 Comments

Céline Saeyens

januari 22 2014 Beantwoorden

Hm, het ziet er echt lekker uit!

http://cuisine-celine.blogspot.be/

Leave a Comment

Current month ye@r day *