Blog
Meatloaf1
10

jan14

Meatloaf
image_pdfimage_print

Tweede kerstdag neemt de hele familie altijd wat lekkers te eten mee. Zo was er heerlijke rollade, lekker quiche van mijn nichtje, salades, gehaktballetjes en nog veel meer. Ik maakte de pizzabroodjes, die je al eerder voorbij hebt zien komen, en deze heerlijke meatloaf. Ik ben van tevoren altijd wel een beetje zenuwachtig of iedereen het wel lekker gaat vinden. Gelukkig was dit helemaal niet nodig en was hij al snel schoon op!

Meatloaf is een gehaktbrood waarmee je ontzettend veel kunt variëren. Na een paar verschillende recepten te hebben geprobeerd is dit mijn eigen variant op de meatloaf geworden. Het is echt een heerlijk stukje vlees met veel smaak. Eventueel kun je half-om-half gehakt gebruiken in plaats van rundergehakt, maar bij mij bleef hij met alleen rundergehakt ook nog heel sappig.

Wees niet bang dat je te veel maakt, want de volgende dag is hij koud ook nog lekker op een broodje met een beetje mosterd of mayonaise. Als je tenminste wel iets over houdt ;)!

Ingrediënten

 • 750-1000 gr rundergehakt
 • 1½ el mosterd
 • 1½ el ketchup
 • 2 tl paprikapoeder
 • 2 tl salie
 • 1 ei
 • 2 el paneermeel
 • 1 ui
 • 1 teen knoflook
 • 6 plakjes salami
 • 6-8 plakjes ontbijtspek/bacon
 • 5 lente-uitjes
 • Cheddar
 • Peper en zout

Bereiding

Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit de ui zachtjes op laag vuur en voeg na een paar minuten de knoflook toe. Voeg ook de paprikapoeder toe en bak nog een minuut mee. Laat iets afkoelen. Bak de plakjes spek uit en laat uitlekken op een keukenpapiertje. Snijd de lente-ui in ringetjes.

Doe het gehakt in een schaal en voeg het uienmengsel toe. Voeg ook de mosterd, ketchup, salie, het ei, paneermeel en flink wat peper en zout toe. Meng alles goed door elkaar. Als het erg nat is voeg je nog een beetje paneermeel toe. Niet te veel gebruiken.

Leg een lange strook keukenfolie over het aanrecht. Stort hierop het gehakt en druk het plat. Maak er een grote rechthoek van, van ongeveer 2 cm dik. Blijf binnen het keukenfolie. Beleg het gehakt nu met de overige ingrediënten. Leg de plakjes salami eerst op het gehakt en leg er dan de uitgebakken plakjes spek op. Als je cheddar aan een stukje gebruikt snijd je hier eerst kleine blokjes van en strooi je deze over het gehakt. Leg ze in 1 strook over de breedte. Je kunt ook plakjes cheddar gebruiken. Strooi als laatst de lente-ui over de gehele gehaktplak.

Nu ga je de meatloaf oprollen. Pak het korte stuk keukenfolie vast en begin het gehakt zo op te rollen. Probeer het strak op te rollen. Maak de naad met je vingers een beetje glad en leg het verpakt in het keukenfolie in de koelkast tot je het gaat bakken.

Verwarm de oven voor op 180°C. Leg de meatloaf in een ovenschaal en zet bak het in 45-50 minuten gaar in de oven. Laat even rusten voor het aansnijden en snijd het vervolgens in dunne plakjes.

Eet smakelijk!

imagrs

No comments so far!

Leave a Comment

Current month ye@r day *