Blog
Couscous met courgette feta abrikozen2
07

jan14

Couscous met courgette, abrikozen en feta
image_pdfimage_print

De laatste tijd ben ik even wat minder actief geweest met bloggen door een drukke periode, maar ik ben van plan jullie de aankomende tijd weer te voorzien van heel veel heerlijke recepten!

Vandaag deel ik met jullie dit lekkere recept met couscous. Ik houd ontzettend van couscous; in salades, maar ook warm zoals in dit gerecht. Serveer het eventueel met een geroosterd kippetje en je zult echt genieten.

Dit gerecht is heel simpel te maken ook nog eens lekker gezond. Ik serveerde er een kippenbout bij uit de oven die ik had gemarineerd in harissa. Dit is een Tunesische rode saus gemaakt van pepers tomaten en specerijen. Het lijkt op een soort sambal, maar dan heel anders gekruid.

De volgende dag was de couscous koud als lunch ook erg lekker, dus maak genoeg, dan heb je de volgende dag een heerlijke lunch!

Ingrediënten voor 2 personen

  • 150 gr couscous
  • 1 tl komijn
  • 1 tl kaneel
  • Klein handje gedroogde abrikozen
  • 1 ui
  • 1 courgette
  • Feta
  • Paar takjes verse munt

Bereiding

Leg de abrikozen in lauw water en laat ze een half uur tot een uur wellen.

Snijd de courgette in halve schijfjes en snipper de ui. Verhit een beetje olie in de pan en bak de groenten in 5 minuten zacht. Voeg de komijn en kaneel toe en bak even mee.

Maak ondertussen de couscous klaar. Kook hiervoor water in de waterkoker. Doe de couscous in een schaal en giet het gekookte water erop. Houd hierbij ongeveer iets meer aan volume water als couscous aan. Zorg ervoor dat het water ongeveer 1 cm boven de couscous staat. Dek af en laat wellen. Roer na 5 minuten door met een vork en laat nog een paar minuten staan.

Snijd de feta in blokjes en hak de munt fijn. Meng de couscous met de groenten in de pan. Voeg ook de abrikozen en de munt toe. Roer goed door en verwarm het nog even. Roer als laatst de feta erdoor en serveren maar!

imagrs

2 Comments

Ria

juli 26 2015 Beantwoorden

Deze middag klaar gemaakt. Heb wel maar 1/2 theelepel komijn en kaneel gebruikt. Was wel lekker.

Ineke

juli 31 2016 Beantwoorden

Ik heb eerst in de olie een flinke theelepel komijnzaad geroosterd. Daarna net als het recept. Lekker recept!

Leave a Comment

Current month ye@r day *