Blog
Pizzabroodjes
29

dec13

Pizzabroodjes
image_pdfimage_print

Deze pizzabroodjes gaat iedereen lekker vinden! Ze zijn makkelijk te maken en snel klaar. Het enige dat tijd kost is het laten rijzen van het pizzadeeg. Mocht je geen pizzadeeg willen maken, of gewoon nog sneller klaar willen zijn, kun je ook kant-en-klaar deeg gebruiken.

Met de rolletjes kun je eigenlijk alle kanten op. Voeg je favoriete ingrediënten toe, zoals champignons of ham, of maak eens mijn andere variant: de kaas-ui broodjes. Ook die zijn echt verrukkelijk!

Maak het als bijgerecht bij een lekker soepje of als hapje op bijvoorbeeld oudejaarsavond!

Ingrediënten

  • 1 portie pizzadeeg
  • 4 el tomatensaus
  • 5 plakjes salami
  • 1 ui
  • Geraspte kaas
  • Gedroogde oregano

Bereiding

Maak het pizzadeeg volgens dit recept en rol het uit tot een rechthoekige lap. Zorg dat je de deegroller en het aanrecht goed bebloemd.

Verwarm de oven voor op 250°C. Smeer de tomatensaus uit over het deeg. Snijd de ui in halve ringen en de salami in kleine plakjes. Verdeel de ui en salami over de tomatensaus en dek af met een laag geraspte kaas. Strooi er de gedroogde oregano over en rol het geheel op. Het is niet erg als het niet heel strak is opgerold. Snijd er plakjes van en leg ze in een ingevette cupcakevorm. Zet 15 minuten in de oven tot ze gaar en mooi bruin zijn.

Een erg lekkere variatie op dit recept zijn de kaas-ui broodjes:
Besmeer het deeg hiervoor met een paar el crème fraîche en bestrooi dit met vers geraspte nootmuskaat. Verdeel er de uien en geraspte kaas overheen. Volg verder de instructies hierboven. Ook heerlijk!

Bron: Geïnspireerd op recept van lekker en simpel

imagrs

No comments so far!

Leave a Comment

Current month ye@r day *