Blog
Macarons1
19

dec13

Macarons met witte chocolade-limoen ganache
image_pdfimage_print

Je hebt ze vast wel eens ergens zien liggen of zelfs gegeten: macarons. Ze zien er prachtig uit met hun mooie kleurtjes en lekkere vulling. Ik vind ze zelf erg lekker, maar ik hoorde altijd dat het super moeilijk zou zijn om ze te maken. Toch wilde ik de gok eens wagen. Op een middag kreeg ik ineens zin om iets ‘moeilijks’ te proberen, dus na een tijdje research dook ik de keuken in om een poging te wagen. Door de verhalen op internet verwachte ik er niet zo veel van, maar toen mijn macarons een paar minuten in de oven stonden, durfde ik te kijken en ze hadden zowaar voetjes gekregen! Misschien beginnersgeluk, maar mijn macarons waren heerlijk én mooi!

Ik had geen suiker thermometer, dus ik heb gegokt wanneer de suikersiroop klaar zou zijn. Het ging goed deze keer, maar ik kan je aanraden om wel een thermometer aan te schaffen om de temperatuur van de siroop te controleren.

Het is in ieder geval erg belangrijk om de macarons te laten drogen voordat ze in de oven gaan. Laat ze zo lang drogen, dat er een vliesje over de macaron is ontstaan. Als je ze aanraakt moet er geen beslag meer aan je vinger blijven kleven.

Dit recept geeft wat veel ganache voor de macarons. Maak minder of bewaar het in de koelkast. Teken voor macarons van gelijke grootte eventueel rondjes op je bakpapier. Ook heb ik de eieren de avond van tevoren al gescheiden en de eiwitten in de koelkast gezet.

Het is erg leuk om te doen met een lekker resultaat. Wees niet teleurgesteld als ze de eerste keer niet gelijk lukken, ze smaken er vast niet minder om!

Ingrediënten

  • 40 ml water
  • 150 g suiker
  • 110 g eiwit
  • 150 g amandelmeel
  • 150 g poedersuiker
  • Evt. levensmiddelenkleurstof
  • 150 ml slagroom
  • 25 g suiker
  • 290 g witte chocolade
  • 1 limoen

Bereiding

Doe het water met de suiker in een pan en verwarm tot 118°C. Houd het goed in de gaten. Klop met een mixer 55 gram eiwit stijf en schenk de suikersiroop er langzaam bij. Laat dit koud kloppen in 8-10 minuten.

Meng in een andere kom het amandelmeel met de andere helft van het eiwit en poedersuiker. Voeg hier eventueel wat levensmiddelenkleurstof aan toe. Spatel als het goed gemengd is het eiwitschuim er voorzichtig doorheen. Begin met een klein beetje en meng de rest er heel luchtig doorheen.

Vul een spuitzak met het mengsel en spuit op een bakplaat met bakpapier gelijke rondjes. Laat de plaat een paar keer op het aanrecht vallen om eventuele luchtbellen te verwijderen. Zet ze weg en laat 2-3 uur drogen op kamertemperatuur. Verwarm de oven voor op 160°C. Bak de macarons in de oven in ongeveer 8-10 minuten droog. Ze moeten goed van het bakpapier afkomen.

Breng voor de ganache de room met de suiker aan de kook. Haal de pan van het vuur en meng de chocolade door de room. Laat rustig smelten en meng het geheel goed door elkaar. Rasp de schil van 1 limoen en meng het door de ganache. Schep het in een spuitzak en leg in de koelkast om op te stijven.

Spuit de ganache op de platte kant van de macaron en druk er een tweede op. Eet smakelijk!

Bron: geïnspireerd op recept van 24Kitchen

imagrs

No comments so far!

Leave a Comment

Current month ye@r day *