Blog
Eendenborst frambozensaus
16

dec13

Eendenborst met rode wijn-frambozensaus
image_pdfimage_print

Met nog iets meer dan een week te gaan voor kerst, is iedereen druk bezig met het bedenken van het kerstmenu. Voor jullie daarom vandaag een heerlijk kerstgerecht.

Natuurlijk eet je niet iedere dag een lekker stukje eendenborstfilet, maar met kerst mag je wel eens goed uitpakken. Serveer het met wat lekkere groentes zoals haricot verts en worteltjes en fondant aardappeltjes. Voor de fondant aardappeltjes bak je de aardappelstukken eerst aan de ene kant bruin. Vervolgens draai je ze om en stoof je de aardappels in een laagje bouillon met wat tijm, tot de aardappels gaar zijn. Dit duurt ongeveer 20 minuten.

De saus van rode wijn en frambozen is verrukkelijk bij de eendenborst. Het zoete van de frambozen combineert goed met het vleugje kaneel en de eendenborst. Zorg ervoor dat je de eendenborst goed laat rusten voor je hem aansnijdt; dan blijft hij lekker sappig.

Geniet deze kerst dus lekker van dit heerlijke gerecht!

Ingrediënten voor 2 personen

  • 2 kleine eendenborstfilets
  • 200 ml rode wijn
  • 200 g diepvriesframbozen
  • 100 ml kippenbouillon
  • 1 tl peperkorrels
  • 1 sjalot
  • 1 tl kaneel
  • 30 g koude boter

Bereiding

Snijd eventueel het vet bij van de eendenborstfilets. Maak inkepingen in het vet tot aan de filet zelf. Bestrooi met peper en zout. Verwarm een pan op middelhoog vuur. Leg de filets op de vetkant in de pan en bak 5-6 minuten tot het vet krokant is geworden. Draai ze om en bak nog 3 minuten op de andere kant. Haal uit de pan en laat rusten in aluminiumfolie.

Snipper ondertussen de sjalot. Fruit de sjalot in het achtergebleven bakvet. Voeg de rode wijn, de bouillon en de peperkorrels toe. Laat een paar minuten inkoken en voeg de frambozen en kaneel toe. Maak ze fijn met een spatel. Laat nog even doorkoken tot het een redelijk dikke saus is. Klop de koude boter er in blokjes door.

Snijd de eendenborst in plakjes en serveer met de frambozensaus. Serveer eventueel met haricot verts en worteltjes en fondant aardappeltjes.

imagrs

No comments so far!

Leave a Comment

Current month ye@r day *