Blog
Aardperen2
13

dec13

Geroosterde aardperen
image_pdfimage_print

Aardpeer wordt ook wel topinamboer of Jeruzalem-artisjok genoemd. Ik had er wel eens van gehoord, maar nog nooit gegeten. Tot ik hoorde dat ze bij de AH in de schappen lagen. Natuurlijk moest ik ze toen een keer proberen. Er zijn genoeg recepten te vinden, maar ik wilde ze eerst maar eens proberen uit de oven met wat lekkere kruiden.

Ik vond het echt een nieuwe smaak, maar het was lekker. De aardpeer smaak licht zoet en werd in de oven een beetje krokant met een zachte binnenkant. Wil je dus eens iets anders proberen of zoek je nog een lekker bijgerecht voor kerst; probeer deze bijzondere groente eens!

Ingrediënten

  • Aardperen
  • Paar takjes rozemarijn
  • Paar takjes tijm
  • Knoflook
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de aardperen met een dunschiller en snijd ze in stukjes. Neem voor 2 personen 3-4 aardperen. Doe ze in een ovenschaal, bestrooi met peper en zout en besprenkel met olie. Ris de rozemarijn en tijm en voeg het toe samen met een paar tenen knoflook (met schil). Hussel alles door elkaar en zet in de oven. Bak 45 minuten tot de aardperen licht gekleurd en een beetje zacht zijn.

imagrs

No comments so far!

Leave a Comment

Current month ye@r day *