Blog
Zoete aardappelkroketjes
07

dec13

Zoete aardappelkroketjes
image_pdfimage_print

Al eerder heb ik jullie verteld dat wij groot fan zijn van zoete aardappel. Nu wilde ik hier eens iets anders mee doen en ik kreeg het idee om er aardappelkroketjes van te maken. Samen met de geitenkaas was dit echt een top combinatie.
Als je te veel kroketjes hebt gemaakt kun je ze prima invriezen. Bevroren hebben ze iets langer nodig in de frituurpan.
Was je van plan om zelf aardappelkroketjes te maken voor kerst of vind je zoete aardappel ook zo lekker? Probeer deze variant dan eens!

Ingrediënten voor ±20 stuks

  • 500 g zoete aardappelen
  • 2 eieren
  • 30 g boter
  • 1 el bloem
  • Paneermeel
  • Geitenkaas
  • Witte peper en zout

Bereiding

Kook de zoete aardappel 15 minuten tot ze gaar zijn. Pureer ze en meng er 1 eidooier, witte peper, zout en de boter doorheen. Meng er dan bloem doorheen zodat het wat meer bindt. Als het te dun blijft kun je meer bloem toevoegen. Dek af met plasticfolie en laat koud worden in de koelkast.

Klop het andere ei met het resterende eiwit los en doe het paneermeel op een bord. Vorm van de puree kroketjes en druk er een stukje geitenkaas in. Haal ze door het eiwit en vervolgens door het paneermeel. Als de paneerlaag te dun is herhaal je dit nog een keer.

Verwarm de frituurpan tot 180°C. Bak de kroketjes in 4-5 minuten goudbruin.

imagrs

1 Comments

Marc N

december 24 2015 Beantwoorden

Helaas. De aardappels zijn veel te nat, niet mee te werken. Ook niet met veel meer bloem.

Leave a Comment

Current month ye@r day *