Blog
Kruidnotentaartje1
29

nov13

Kruidnotentaartjes
image_pdfimage_print

Volgende week is het dan zo ver: pakjesavond! Natuurlijk hoort daar ook allerlei lekkers bij. Zo bedacht ik deze taartjes met een bodem van kruidnoten deeg. Wij vonden ze erg lekker, dus hier het recept voor jullie om het ook eens uit te proberen.

Ik heb kleine taartvormpjes gebruikt, maar natuurlijk kun je ook 1 grote taart maken. Het deeg is iets te veel voor 4 taartjes, maar daar maak je dan toch lekker weer wat kruidnootjes van! Ook leuk voor de garnering.

De banketbakkersroom is eigenlijk het basis recept (naar recept van 24kitchen), maar ik heb de helft van de melk vervangen voor sinaasappelsap. Ook heb ik wat kaneel toegevoegd.

Veel plezier met het maken van de kruidnootjes en deze lekkere taartjes. Met dit recept gaan jullie zeker een heerlijk avondje tegemoet!

Ingrediënten

  • Deeg voor kruidnoten
  • 125 ml sinaasappelsap
  • 125 ml melk
  • 2 eidooiers
  • 50 g suiker
  • 1 flinke el bloem
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 tl kaneel

Bereiding

Maak het deeg voor kruidnoten volgens dit recept. Verwarm de oven voor op 180°C. Rol het deeg uit en bekleed de taartvormpjes ermee. Prik gaatjes in de bodem. Doe er bakpapier in en vul met gedroogde bonen of blindbakbonen. Bak de taartjes ongeveer 13-14 minuten in de voorverwarmde oven. Haal de bonen eruit en bak de taartjes nog eens 5 minuten. Let wel op dat ze niet te donker worden. Haal ze uit de oven en laat afkoelen.

Maak ondertussen de sinaasappel-banketbakkersroom. Verwarm de melk en het sinaasappelsap met de helft van de suiker en vanillesuiker in een pannetje. Voeg ook wat kaneel toe en breng aan de kook. Klop de eidooiers los met de rest van de suiker en roer de bloem erdoor. Schenk een beetje van het sinaasappelmengsel bij de eieren en roer goed door. Voeg dan alles bij het sinaasappelsap in het pannetje. Roer goed en breng de banketbakkersroom aan de kook. Laat 5 minuten doorkoken en doe het op een koud bord. Bedek met plasticfolie en laat goed afkoelen.

Vul de afgekoelde taartbodems met de sinaasappel-banketbakkersroom en maak af met een paar kruidnootjes.

imagrs

No comments so far!

Leave a Comment

Current month ye@r day *