Blog
Nacho schotel1
21

nov13

Nacho schotel
image_pdfimage_print

Mexicaans eten vind ik echt heerlijk. Zo ook deze nacho schotel; ontzettend makkelijk te maken en erg lekker. Maak dit recept als hoofdgerecht voor 2 personen of maak het als hapje voor bij de borrel. Dan kun je er natuurlijk met een stuk meer mensen van eten.

Natuurlijk kun je hiervoor een kruidenmix gebruiken, maar het is net zo makkelijk om zelf je gehaktmengsel te kruiden. De meeste kruiden zullen wel in je kruidenrekje staan.

Voeg voor wat variatie andere groenten toe, zoals paprika of zwarte bonen of kikkererwten. Als de saus niet dun genoeg is kun je altijd nog wat meer tomatenblokjes toevoegen.

Bij ons thuis wordt iedereen altijd erg gelukkig van deze schotel, dus probeer hem snel eens uit!

Ingrediënten voor 2 personen

  • 200 g gehakt
  • 1 zak nacho chips
  • Klein blikje maïs (125 g)
  • Klein blikje kidneybonen (125 g)
  • ½ blik tomatenblokjes
  • 1 teen knoflook
  • 1 ui
  • 1 tl komijn
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl gedroogde oregano
  • ½ tl chilipoeder
  • Peper en zout
  • Geraspte kaas
  • Guacamole
  • Zure room

Bereiding

Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Verhit wat olie in de pan en fruit de ui en knoflook een paar minuten. Voeg alle kruiden en wat peper en zout toe en fruit nog een minuut mee. Voeg dan het gehakt toe en bak het rul. Voeg als het gehakt gebakken is de tomatenblokjes toe en ook de maïs en kidneybonen. Breng aan de kook en laat 5 minuten samen zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout.
Verwarm de oven voor op 200°C. Doe het gehaktmengsel in een ovenschaal en steek de nacho chips er rond omheen. Bestrooi met kaas en zet de schaal in de oven. Bak 8-10 minuten tot de kaas gesmolten is.

Serveer met extra nacho chips en lekker wat guacamole en zure room.

imagrs

2 Comments

Simone

november 21 2013 Beantwoorden

Ga ik zeker een keer maken!

Zippy

juni 1 2016 Beantwoorden

Gisteren gemaakt. Heeeeeeeeeeeerlijk!

Leave a Comment

Current month ye@r day *