Blog
Chocolaatjes1
18

nov13

Chocolaatjes met gezouten karamel
image_pdfimage_print

Wat is er nu leuker dan je visite zelfgemaakte chocolaatjes te serveren. Er zijn veel soorten chocolade vormen, waarmee het maken van eigen bonbons erg gemakkelijk wordt. Ik kocht deze vorm bij de Action. Ze hebben hier meerdere soorten vormen, zoals hartjes en bloemetjes, voor nog geen twee euro.

Je kunt natuurlijk gewone chocolade maken of een mengsel van witte en pure chocolade, maar ik vond het wel leuk om gevulde chocolaatjes te maken. Gezouten karamel is ontzettend populair op dit moment en super lekker! Het zout haalt de zoete smaak van de karamel en de chocolade echt omhoog.

Pas wel op tijdens het maken van de karamel. De suiker warmt op tot hele hoge temperaturen en je moet dus ook niet proberen te proeven. De karamel kan je na een tijdje wel proeven om te proberen of er genoeg zout in zit. Door het afkoelen wordt de karamel ook wat dikker, waardoor het beter in de chocolade blijft zitten.

Probeer dus eens zelf deze lekkere chocolade te maken en verras je gasten!

Ingrediënten

  • 200 g melkchocolade
  • 100 g suiker
  • 30 g boter
  • 75 ml slagroom
  • Zout
  • 2 el water

Bereiding

Doe de suiker samen met 2 el water in een pan. Zet op laag vuur en laat zo karameliseren. Roer niet in de pan! Als de suiker bijna klaar is mag je de pan wel een beetje rond draaien. Laat karameliseren tot de suiker bruin is. Laat het zeker niet te donker worden, dan wordt de karamel bitter.

Voeg nu de slagroom toe aan de karamel en roer goed. Als dit gemengd is voeg je de boter toe en laat dit smelten. Voeg als laatst nog zout toe en laat afkoelen. Voeg naar smaak zout toe. Als je het echt wilt proeven moet je toch zeker ½ tl toevoegen. Proef zelf goed (als de karamel iets is afgekoeld!) hoeveel je wilt toevoegen.

Hak de chocolade in stukjes. Smelt de helft van de chocolade au bain marie. Haal de schaal van de pan af en voeg dan de koude chocolade toe. Roer dit door de warme chocolade tot alles gesmolten is.

Giet de chocolade in de vormpjes. Hang hem daarna ondersteboven op een rooster boven de schaal en laat de overtollige chocolade eruit lopen. Zet de vorm in de koelkast om hard te worden.

Haal na 10 minuten eruit en vul met de karamel. Dek vervolgens weer af met de rest van de chocolade en strijk glad. Laat uitharden in de koelkast.

Haal de chocolaatjes uit de vorm en geniet!

imagrs

No comments so far!

Leave a Comment

Current month ye@r day *