Blog
Kruidnoten1
11

nov13

Kruidnoten
image_pdfimage_print

16 november komt Sinterklaas weer aan en de winkels liggen al een paar maanden vol met Sinterklaas snoepgoed. Zelf vind ik kruidnoten echt heerlijk, maar ik had ze nog nooit zelf gemaakt. Ik dook dus de keuken in om het eens te proberen en lekker dat ze waren! Dat ga ik zeker vaker doen.

De woorden pepernoten en kruidnoten worden vaak door elkaar gebruikt. Toch zit er wel degelijk verschil tussen deze twee. Kruidnoten zijn rond en hard en pepernoten zijn wat onregelmatig van vorm en smaken naar taaitaai. Meestal worden kruidnoten bedoeld wanneer er pepernoten gezegd wordt.

De kruidnootjes zijn helemaal niet moeilijk te maken en je hebt ook maar weinig ingrediënten nodig. Het is wel erg lekker om een beetje zout toe te voegen, dus laat dit niet weg. Mijn kruidnoten waren wel wat groot uitgevallen. Ik had niet zo heel klein gemaakt en daarbij rijzen ze ook nog iets. Maak de bolletjes dus niet te groot.

Ingrediënten

  • 250 g zelfrijzend bakmeel
  • 125 g bruine basterdsuiker
  • 100 g boter
  • 2 el speculaaskruiden
  • Snufje zout
  • 4-5 el melk

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180°. Doe het zelfrijzend bakmeel in een kom samen met de suiker, kruiden en zout. Voeg dan de boter toe en de melk. Wrijf de boter door het mengsel en kneed het geheel tot een samenhangend deeg. Voeg als het te droog en brokkelig is wat meer melk toe.

Bekleed een bakplaat met bakpapier. Rol kleine bolletjes van het deeg en druk ze iets platter op de bakplaat. Vorm zo kruidnootjes tot het deeg op is. Bak de kruidnoten in 13-14 minuten bruin en gaar. Let goed op dat ze niet te donker worden. Laat afkoelen en eet smakelijk!

imagrs

No comments so far!

Leave a Comment

Current month ye@r day *