Blog
Preistamppot
08

nov13

Preistamppotje met mosterd en ei
image_pdfimage_print

Nu het buiten zo koud en regenachtig is, krijg je steeds vaker zin in een lekkere warme stamppot. Zelf houd ik niet zo van de standaard boerenkool met worst, maar natuurlijk zijn er veel meer soorten te bedenken. Eigenlijk kun je van bijna alle groente wel stamppot maken, dus vandaag geef ik jullie een lekker recept voor stamppot prei.

De stamppot is lekker pittig door de toegevoegde mosterd. Doordat je ook een eitje toevoegt, heb je verder eigenlijk geen vlees nodig.

De stamppot is echt ontzettend simpel te maken en je bent in een half uurtje klaar. Probeer dus eens een andere soort stamppot en maak deze lekkere variant met prei.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 grote prei
  • 500-600 gr aardappelen
  • 1 teen knoflook
  • 2 el crème fraîche
  • 1 el grove mosterd
  • 30 gr boter
  • 100 gr spekjes
  • 2 eieren
  • Evt. bouillonblokje
  • Peper en zout

Bereiding

Schil de aardappelen en kook ze in water met een bouillonblokje in 18-20 minuten gaar. Snijd de prei in halve ringen en hak de knoflook fijn. Fruit de preiringen in een koekenpan zachtjes aan. Doe dit voor 5-7 minuten tot de prei lekker zacht is. Voeg de laatste minuut de knoflook toe en bak even mee.

Giet de aardappelen af en stamp ze fijn met de crème fraîche, boter en mosterd. Kook ondertussen de eieren en bak de spekjes. Roer prei door de puree en breng op smaak met voldoende peper en zout.

Serveer de preistamppot met de gebakken spekjes en partjes ei.

imagrs

2 Comments

Jessica

december 16 2013 Beantwoorden

Dank je wel voor dit lekkere recept, eitje erbij was ook een succes.

    Lindsay

    december 17 2013 Beantwoorden

    Graag gedaan! Leuk om te horen.

Leave a Comment

Current month ye@r day *