Blog
Risotto met tomatensaus_uitgelicht
31

okt13

Gegrilde aubergine met risotto en tomatensaus
image_pdfimage_print

Ook deze maand deed ik weer mee aan de foodblogswap. Het blijft erg leuk om op deze manier andere blogs te leren kennen. Deze maand mocht ik koken van het blog van Cécile: De smaak van Cécile. Voor Cécile is koken ontspanning en plezier en ze vind het leuk om te fotograferen en schrijven. Door middel van haar blog wil ze haar culinaire plezier graag met iedereen delen.

Bij het zoeken naar een recept zag ik erg veel lekkere gerechten op haar blog, maar uiteindelijk koos ik voor dit gerecht. Het ziet er leuk uit en risotto is altijd lekker.

Lekker was het zeker! De risotto met de tomatensaus was een goede combinatie. De tomatensaus zou ook erg lekker zijn met bijvoorbeeld een pasta en gehaktballetjes. De tomatensaus zou ook erg lekker zijn met bijvoorbeeld een pasta en gehaktballetjes. Ik had nog wat pijnboompitjes liggen en heb deze voor de garnering gebruikt. Dit was er erg lekker bij.

Als je zou willen, kan je dit gerecht ook goed van te voren maken. Doe dan de tomatensaus in een ovenschaal en leg de rolletjes er op. Verwarm het gerecht 20 minuten in de oven op 180°C.

Daisy van lekker happen kookte deze maand van mijn blog. Kijk hier om te zien wat ze gemaakt heeft.

Ingrediënten voor 2-3 personen

  • 1 aubergine
  • 1 blikje gepelde tomaten
  • 1 wortel
  • 2 kleine uien, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 tl oregano
  • 1 tl tijm
  • Aantal blaadjes verse basilicum
  • Snufje chilipeper
  • 150 gr risotto rijst
  • 1 L groentebouillon
  • 1 el tomatenpuree
  • Parmezaanse kaas

Bereiding

Snijd de ronden zijkanten van de aubergine af en snijd 6 lange plakken van de aubergine. Bestrooi met zout en laat een uur intrekken.

Fruit voor de tomatensaus de ui en knoflook. Rasp de wortel en bak deze even mee. Voeg de tomaten toe en maak ze kapot met een pollepel. Voeg de oregano, tijm en basilicum toe en laat de saus op zacht vuur pruttelen. Breng op smaak met zout en peper en een beetje chilipeper. Pureer de saus met de staafmixer.

Maak ondertussen de risotto. Fruit de ui en knoflook aan en voeg dan de tomatenpuree toe. Bak nog een minuutje mee en voeg de risotto toe. Bak tot hij glazig ziet en voeg dan een soeplepel bouillon toe. De bouillon moet bijna opgenomen zijn, voordat je nieuwe bouillon toevoegt. Ga zo door tot de risotto net gaar is. Hij zal dan ook bijna geen bouillon meer opnemen. Blijf regelmatig roeren. Breng de risotto op smaak met peper en Parmezaanse kaas.

Spoel het zout van en aubergineplakken en dep droog. Bestrijk de plakken met olie en gril ze in een grilpan of contactgril tot ze zacht zijn.

Rol de risotto in de aubergineplakken en serveer met de tomatensaus en eventueel wat Parmezaanse kaas en pijnboompitjes.

imagrs

1 Comments

Cecile

oktober 31 2013 Beantwoorden

Leuk dat je dit recept hebt gekozen. Bij ons thuis één van de favoriete vega recepten!

Leave a Comment

Current month ye@r day *