Blog
Texas chili
21

feb13

Texas Chili
image_pdfimage_print

Mijn eerste blog post! Ik vind het ontzettend leuk om hier lekkere recepten en andere kook inspiratie te kunnen delen met jullie. Tips en nieuwe recepten zijn altijd welkom, ik probeer ze graag uit!

Als eerst hier één van mijn favoriete recepten van dit moment. Het recept komt uit Elle Eten nr.5 2012, maar is iets aangepast naar eigen inzicht. Voordat ik dit recept kreeg kende ik Chili con carne eigenlijk alleen maar met gehakt en ik vond het nooit echt bijzonder. Deze variant heeft lekker zacht gestoofd rundvlees en de eerste keer dat ik het maakte was ik meteen verkocht. De pittigheid kan natuurlijk aangepast worden en dit gerecht is ook erg lekker met brood of tortillachips in plaats van rijst. Als het gerecht wat droog lijkt te worden, voeg dan wat extra bier toe.

Ingrediënten

 • 2 el olijfolie
 • 1 grote ui
 • 2 flinke tenen knoflook
 • 350-400 g runderriblappen
 • 1 ½ tl komijn
 • 1 tl oregano
 • 1 tl paprikapoeder
 • ½  tl gedroogde chili
 • ¾ verse rode peper
 • 2 laurierblaadjes
 • 1 blik tomatenblokjes
 • ½ flesje bruin bier (bv. Heineken oud bruin)
 • 160 g kidneybonen (klein blikje)
 • 150 g rijst

Voor de garnering:

 • Geraspte kaas
 • Zure room
 • Lenteui
 • Avocado
 • Evt. koriander, jalapeño of rode ui

Bereiding

Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Verhit de olie in een braadpan en fruit de ui en knoflook ongeveer 5 minuten op middelhoog vuur. Voeg vervolgens de komijn, oregano, paprikapoeder en gedroogde chili toe en bak nog een minuut mee. Snijdt ondertussen het vlees in blokjes van 1-2 cm en bestrooi met wat zout. Voeg het vlees toe aan de pan en schep om. Voeg dan de tomatenblokjes, fijngehakte rode peper, de laurierblaadjes en het bier toe. Breng het geheel aan de kook, zet het vuur laag en laat het met de deksel op de pan ongeveer 2 ½ uur stoven. Voeg hierna de kidneybonen toe en stoof deze nog 20 minuten mee. Kook ondertussen de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Eventueel nog zout toevoegen aan de chili en serveren! Schep hiervoor eerst wat rijst in de kommen en schep de chili erbovenop. Afmaken met een lepel zure room, wat gesneden lenteui, avocado en geraspte kaas.

Ook lekker met brood of tortillachips.

 

imagrs

4 Comments

Hester Dogger

maart 7 2013 Beantwoorden

De texas chili was echt superlekker!
vooral het rundvlees was echt superzacht.
echt een aanrader..

  Lindsay

  maart 7 2013 Beantwoorden

  Leuk dat je het hebt geprobeerd:). Ik ben blij dat je het lekker vond!

Nicky Jansen-Vrijdaal

april 3 2013 Beantwoorden

Hhm De chili was heerlijk en het vlees super zacht!!!

  Lindsay

  april 3 2013 Beantwoorden

  Hoi Nicky! Leuk om te horen dat het goed gelukt is!

Leave a Comment

Current month ye@r day *