Blog
Rijstkoekjes_GA3
21

okt13

Rijstkoekjes
image_pdfimage_print

Met rijst kun je natuurlijk alle kanten op, maar wist je dat je er ook lekkere koekjes van kan maken? De koekjes worden door het bakken krokant van buiten met een zachte binnenkant. Ze zijn het lekkerst als ze net uit de pan komen, maar ook koud zijn ze prima te eten.

Deze variant met koriander, lente-ui en rode peper is lekker kruidig en pittig. Je kunt natuurlijk variëren met de ingrediënten en bijvoorbeeld andere groene kruiden gebruiken.
Deze koekjes zijn erg lekker met een sausje van crème fraîche en limoen zoals in dit recept. Neem hiervoor 125 ml crème fraîche en meng er de rasp van één limoen door. Zorg ervoor dat je alleen het groene van de limoen raspt; het witte is bitter.

Probeer dus eens iets anders met rijst en maak deze heerlijke koekjes!

Ingrediënten

  • 150 gr rijst
  • 2 lente-ui
  • ½ rode peper
  • ½ bosje koriander
  • 50 gr bloem
  • 2 eieren
  • Peper en zout

Bereiding

Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de lente-ui in halve ringetjes en hak de rode peper en koriander fijn. Doe alles bij de rijst met wat peper en zout en meng door elkaar. Voeg dan de 2 eieren toe en roer het goed door de rijst. Voeg vervolgens de bloem toe en zorg dat alles egaal door elkaar is gemengd zonder klontjes. Als het niet genoeg aan elkaar plakt, kan je nog wat extra bloem toevoegen.

Verhit nu wat olie in een koekenpan. Vorm koekjes van het mengsel en leg ze in de pan. Bak ze aan beide kanten bruin en krokant.


Dit artikel verscheen ook op giftavenue.nl

imagrs

No comments so far!

Leave a Comment

Current month ye@r day *