Dessert
image_pdfimage_print
Vijgentaartje
30

sep 2013

Eigenlijk heb ik dit jaar pas voor het eerst verse vijgen gegeten. Iedere keer als ik de afgelopen weken over de markt liep zag ik dozen met vijgen liggen. Aangezien ik ze nog niet eerder had gegeten, was ik erg nieuwsgierig en heb ik uiteindelijk een zakje gehaald. De eerste heb ik zo op gegeten…

5 reacties

-

Read More
Hartig partybrood_uitgelicht
25

sep 2013

Vorige maand was het zo goed bevallen, dat ik deze maand weer meedeed aan de foodblogswap. Deze keer mocht ik koken van het blog van Marion: Marions Kitchen Stories. Op een druilerige zondag besloot Marion dat ze ‘iets anders’ nodig had. Ze kocht een hond, ging verhuizen en er kwam een nieuwe man in haar…

Reageren?

-

Read More
Pompoensoep_GA1
24

sep 2013

Afgezien van de enkele zonnestraaltjes de afgelopen dagen, lijkt de herfst lijkt nu echt begonnen. Afgelopen week regende het veel en het was koud: tijd dus voor warme herfstige gerechten. Iets wat natuurlijk perfect past bij de herfst is pompoen. Hiermee kan je allerlei lekkere gerechten maken, maar wat is er nu lekkerder op een…

Reageren?

-

Read More
Knakworst bladerdeeghapjes
21

sep 2013

Deze lekkere hapjes zijn eigenlijk zo simpel dat het bijna geen recept te noemen is. Toch wil ik ze hier met jullie delen. Ze zijn namelijk ontzettend lekker en heel leuk om eens te maken voor bij de borrel. Iedereen kan deze hapjes maken en ik denk dat ook iedereen ze lekker zal vinden. Serveer…

4 reacties

-

Read More
Kaaskroketjes met ham en champignons
17

sep 2013

Wie houdt er nu niet van een heerlijke kroket of bitterbal. Met deze vulling kan je er zeker niet meer vanaf blijven. Het leek mij erg lekker om aan een kaaskroket nog extra ham en champignons toe te voegen en het was zeker geslaagd! Naast dat het lekker is, is het ook ontzettend leuk om…

Reageren?

-

Read More
Eton mess1
13

sep 2013

Eton mess is een traditioneel Engels dessert dat oorspronkelijk bestaat uit aardbeien, room en meringue. Ik heb het toetje nog iets uitgebreid en er nog meer lekkere dingen aan toegevoegd, zoals vanille, mascarpone en witte chocolade. Het is niet bekend waar de naam precies vandaan komt, maar ‘mess’ zou kunnen slaan op een mengsel van…

Reageren?

-

Read More
Arancini_GF2
09

sep 2013

Deze keer heb ik voor jullie een heerlijk borrelhapje, of bijgerecht. Arancini zijn Italiaanse risottoballetjes die oorspronkelijk van Sicilië komen. De arancini worden vaak gevuld met een vleessaus, tomatensaus of mozzarella. In dit recept heb ik de balletjes gevuld met mozzarella. Als je ze opent komt er de heerlijke lopende gesmolten mozzarella uit. Voor de…

1 reactie

-

Read More
Rocky road brownie1
04

sep 2013

Met deze variant van brownies maak je iedereen blij. Brownies zijn toch wel één van mijn favoriete toetjes/desserts. Eigenlijk kun je alles in de brownies doen wat je maar wilt, maar deze keer heb ik pecannoten, witte chocolade, gedroogde cranberries en marshmallows gebruikt. Vooral de topping met marshmallows vind ik heerlijk! De marshmallow krijgt een…

Reageren?

-

Read More
Guacamole
02

sep 2013

I love avocado! De lekkere romige smaak en structuur. Daarnaast is het ook nog eens heel gezond! Één van de meeste bekende recepten met avocado is natuurlijk de guacamole. Guacamole is te maken in vele varianten, maar onderstaande is toch wel één van mijn favorieten. Het is ook lekker om er nog wat koriander aan…

Reageren?

-

Read More