Eten
image_pdfimage_print
proef eet
30

aug 2013

Dit weekend vindt weer de jaarlijkse Proef-eet plaats in Enschede. Dit is één van mijn favoriete evenementen en ik kan me er al weken op verheugen. Dit jaar is alweer de 28e editie en ook dit jaar doen er weer meer restaurants mee. Tijdens de Proef-eet staat de hele binnenstad vol met stands van restaurants…

Reageren?

-

Read More
Clubsandwich kip avocado bacon_uitgelicht
28

aug 2013

De scholen zijn weer begonnen en ook voor veel werkende mensen loopt de vakantie aan zijn einde. Dat betekent dat ook de broodtrommels weer gevuld moeten worden. Natuurlijk heb je niet altijd zin in die boterham met kaas tussen de middag. Verwen jezelf daarom voor de verandering eens een keer en maak deze heerlijke sandwich…

Reageren?

-

Read More
Hongaarse champignonsoep_uitgelicht
26

aug 2013

Deze maand deed ik voor het eerst mee aan de Foodblogswap! Een tijd terug is dit leuke idee ontstaan in de foodbloggers groep op facebook en deze maand deed ook ik mee. Voor de Foodblogswap krijgt iedereen die mee wil doen een andere blog aangewezen om die maand iets van te koken. Echt ontzettend leuk!…

1 reactie

-

Read More
Salade met aardbeien en mozzarella_uitgelicht
24

aug 2013

Vandaag kocht ik op de markt een doos met heerlijke aardbeitjes. Natuurlijk zijn aardbeien lekker in toetjes, smoothies of gewoon zo uit de hand, maar ze zijn ook super lekker in een salade! Dit recept is heel simpel, maar de smaak is geweldig. Het lekkere zoete van de aardbeien met de balsamico is een goede…

1 reactie

-

Read More
Courgettesoep_uitgelicht
21

aug 2013

Dit soepje maak je in 20 minuten en is echt verrukkelijk! Het is voldoende voor 4 personen als hoofdgerecht en voor zeker 6 personen als voorgerecht. Een lekkere en leuk uitziende variant op dit gerecht is een courgette cappuccino. Klop hiervoor wat slagroom lobbig. Serveer de soep in glaasjes, lepel er wat room op en…

Reageren?

-

Read More
Jamiemagazine_uitgelicht
19

aug 2013

Jamie magazine bracht afgelopen week een speciale editie uit: Jamie magazine Family! Ik was één van de gelukkigen om deze special te mogen reviewen, dus viel hij afgelopen week ook bij mij op de mat. Deze speciale editie staat in het teken van koken en eten met jonge kinderen en hij staat vol met recepten…

Reageren?

-

Read More
Krabkoekjes2
17

aug 2013

Een hele tijd geleden maakte ik al eens een variant van deze krabkoekjes. Na ze nu een paar keer te hebben geprobeerd, met positieve reacties van mijn testpersonen, heb ik hier voor jullie het recept voor deze heerlijke krabkoekjes. Het recept heb ik nog iets aangepast, waardoor ze nog lekkerder zijn! Je kunt voor de…

4 reacties

-

Read More
Frittata paprika geitenkaas
12

aug 2013

Frittata is een gerecht dat oorspronkelijk uit Italië komt en is ontstaan uit armoede. Je kunt namelijk in een frittata alle restjes kwijt die nog over zijn en in de koelkast liggen. Alles kan erin: pasta, groenten, aardappel. Deze variant is gemaakt met paprika, uien en geitenkaas, maar leef je uit en voeg je eigen…

Reageren?

-

Read More
Quinoa met gegrilde groente
09

aug 2013

Quinoa is een plant die van nature voorkomt in Zuid-Amerika. De zaden van deze plant zijn de voedselbron die wij kennen als quinoa. De laatste jaren is het steeds hipper geworden en zijn steeds meer mensen het gaan eten. Het is dan ook erg gezond: quinoa is rijk aan eiwitten en bevat veel vitaminen en…

Reageren?

-

Read More
Bladerdeegpizza brie parmaham2
05

aug 2013

Deze bladerdeegpizza is een lekkere en makkelijke variatie op de gewone pizza. Je kunt de pizza rond maken, maar ook een grote rechthoekige pizza voor meer personen. Deze keer heb ik een ronde pizza gemaakt. Het vult behoorlijk, dus heb je meer dan genoeg voor 2 personen. Ik had in de koelkast nog een stuk…

1 reactie

-

Read More