Bijgerecht
image_pdfimage_print
Flammkuchen2
27

mei 2013

Flammkuchen wordt ook wel tarte flambée genoemd en het lijkt wat op een pizza of uienbrood. Flammkuchen heeft een bodem van brooddeeg en wordt oorspronkelijk belegd met crème fraîche, uien en spekjes. Tot in de jaren 60 werd dit gerecht vooral door de arme mensen op het platte land bereid. Het was toen vooral een…

Reageren?

-

Read More
Linzensoep
22

mei 2013

Op verzoek van mijn collega deze keer een lekkere linzensoep. Ik wilde al een hele tijd een keer linzensoep maken, dus hier het recept! Linzen zijn rijk aan voedingsvezels, vitaminen, mineralen en vooral eiwitten. Het is één van de rijkste bronnen aan eiwitten onder de groenten. Daarnaast zijn ze ook nog vetarm. Ideaal dus om…

Reageren?

-

Read More
Pastasalade2
20

mei 2013

Hoewel het weer afgelopen week niet echt mee zat, heb ik deze keer toch een lekker licht zomers gerecht voor jullie. Als de zomerperiode er aan komt worden we ons allemaal weer bewust van de kilootjes die er in de winter stiekem bij zijn geslopen. Om straks toch mooi in onze bikini te lopen, beginnen…

Reageren?

-

Read More
Kletskoppentaartje met citroenmousse
17

mei 2013

Een hele tijd geleden zag ik in het magazine van de jumbo aardbeientaartjes gemaakt van kletskoppen. Aangezien kletskoppen één van mijn favoriete koekjes zijn, moest ik dit natuurlijk uitproberen. In het recept van de jumbo werden de bakjes gevuld met slagroom en hier bovenop de aardbeien. Toen ik deze week een dessert aan het bedenken…

Reageren?

-

Read More
Quiche met bosui en ham
13

mei 2013

Deze quiche is lekker als hoofdgerecht met een frisse salade, maar ook als lunch is het heerlijk. Er zijn natuurlijk vele variaties mogelijk met quiche, dus kan je variëren met bijvoorbeeld de groenten. Als je de quiche serveert met een salade is het voldoende voor 5 personen. Zelf gebruik ik altijd een springvorm om quiche…

Reageren?

-

Read More
Slagroomtruffels
10

mei 2013

Vanaf deze week blog ik ook voor de online 3D winkelstraat Gift Avenue. De website zal binnenkort volledig vernieuwd worden, waarbij er bloggers zijn die over verschillende onderwerpen bloggen. Ik blog voor de categorie Food& Beverage. Dit blog over Moederdag is mijn eerste blog voor Gift Avenue en staat alvast op de website. Neem dus…

2 reacties

-

Read More
Crispy kippenvleugels met kerriesaus
06

mei 2013

Deze kippenvleugels zijn lekker krokant door het laagje cornflakes en hebben een zoete, pittige smaak. Met de frisse saus is het een heerlijke combinatie. Het recept komt uit Foodies Magazine, waarbij ik alleen door de marinade nog extra chilipeper heb toegevoegd. Wij hebben het als hoofdgerecht gegeten met wat aardappelsalade, maar het lijkt me ook…

Reageren?

-

Read More
Wentelteefjes van suikerbrood
02

mei 2013

Wentelteefjes zijn favoriet bij ons thuis, maar we hadden ze nog nooit geprobeerd met suikerbrood. Daar moest natuurlijk eens verandering in komen. Toen ik een lekker toetje aan het bedenken was voor een etentje, dacht ik hier ineens aan. We hebben ze geprobeerd en het was heerlijk! Onze gasten waren er ook erg blij mee…

1 reactie

-

Read More