Hoofdgerecht
image_pdfimage_print
Couscoussalade met kebabs_uitgelicht
27

mrt 2013

Het is altijd gezellig om samen met iemand in de keuken te staan en lekker te koken. Vandaag heb ik hulp gehad van mijn broertje. Samen hebben we deze heerlijke salade met goed gekruide kebab spiesjes gemaakt. De salade is lekker luchtig en zou ook zeker als lunch gegeten kunnen worden. Voor de spiesjes hebben…

Reageren?

-

Read More
Zoete aardappelgratin
25

mrt 2013

Iedereen houdt natuurlijk van een lekkere aardappelgratin. Deze variant met zoete aardappels in plaats van gewone aardappels is net even wat anders en ontzettend lekker! Het zoete van de aardappel geeft een spannende variatie. Neem voor de kaas emmentaler of een andere pittige kaas, dit combineert het best met de zoete smaak. Ingrediënten 550-600 g…

Reageren?

-

Read More
Licor 43 drankje_uitgelicht
19

mrt 2013

Ook al begint deze week officieel de lente, de vooruitzichten laten nog niet veel goeds zien. Daarom deze keer een spannende warme drank met Licor 43. De drank vond ik in het blad van de Gall&Gall, waarin een aantal varianten met Licor 43 stonden. Aangezien wij net weer een flesje gekocht hadden, leek dit recept…

Reageren?

-

Read More
Salade met granaatappel en geitenkaas
18

mrt 2013

Granaatappel vind ik heerlijk om zo als snack te eten, maar ook in een salade zoals deze zijn de frisse, zoete pitjes erg lekker. Granaatappels zijn grote rode vruchten met een kroontje en een leerachtige schil. In de granaatappel zitten een heleboel kleine pitjes. Alleen deze pitjes met rood/roze vruchtvlees eromheen zijn te eten. Granaatappels…

Reageren?

-

Read More
Spaghetti met kip
15

mrt 2013

Vandaag een recept voor een heerlijke spaghetti gemaakt door mijn moeder. Het gerecht is in 35 minuten zeker te maken en is dus lekker snel. De mascarpone in de saus maakt het geheel lekker romig. Ik heb het zelf inmiddels ook uitgeprobeerd en het was super lekker. Het komt zeker nog eens op tafel! Ingrediënten…

Reageren?

-

Read More
Goulashsoep
13

mrt 2013

Vorig jaar zomer zijn mijn vriend en ik een paar dagen naar Budapest in Hongarije geweest. Hier moesten wij natuurlijk ook een keer echte Hongaarse goulashsoep eten. Op een avond gingen wij naar het restaurant Paprika, dat Hongaarse gerechten serveert en waarvan ik erg goede recensies had gelezen. Aangezien ik als hoofdgerecht al een goulash…

Reageren?

-

Read More
Aardappeltorentje met kip en doperwt
10

mrt 2013

Het recept voor de aardappel‘torentjes’ vond ik een tijd geleden op de super leuke site Culy.nl. De torentjes worden in dat recept gemaakt in een muffin bakvorm en zijn redelijk klein. Ik maak ze in wat bredere crème brûlée schaaltjes, zodat één torentje per persoon genoeg is. De lekkere zoete uitjes en de kaas maken…

Reageren?

-

Read More
Paprikasoep
04

mrt 2013

Dit heerlijke soepje kan gegeten worden als voorgerecht, maar kan ook prima als hoofdgerecht met wat lekker vers brood met kruidenboter erbij en/of een salade. Als voorgerecht is dit recept zeker voldoende voor 4 tot 6 personen en wanneer het als hoofdgerecht wordt gegeten is het voldoende voor 3 tot 4 personen. Het lekkere aan…

Reageren?

-

Read More
Kipburger
01

mrt 2013

Deze keer een variant op hamburger met frietjes. Een tijdje terug zag ik een lekker recept voor kipburgers op de website van Delicious. Ik had nog nooit iets gedaan met kipgehakt, dus leek het mij wel leuk om dit eens te gebruiken. Ik heb het recept iets aangepast en serveer de burger met frieten van…

2 reacties

-

Read More